Hlavní obsah

S Haškem spolupracoval v Emirátech. A Klusáčkovi přeji úspěch v lize, říká chrudimský kouč

Chrudim

Fotbalový trenér Jaroslav Veselý vede momentálně druholigový celek MFK Chrudim, když se do této soutěže vrátil po pěti letech. Mezi tím absolvoval mj. také atraktivní zahraniční angažmá ve Spojených arabských emirátech, kde byl u několika klubů asistentem uznávaného českého kouče Ivana Haška. Ve dvou ze tří štací s nimi tvořil trojlístek i další asistent Luděk Klusáček, který se nyní stal hlavním trenérem Bohemians Praha 1905 v první lize. „Svého bývalého kolegu sleduji i v jeho novém působišti,“ řekl Jaroslav Veselý v rozhovoru pro Sport.cz.

Článek

Co soudíte o nynějším návratu trenéra Klusáčka do českého fotbalu?

Tím, že jsme spolupracovali v cizině s Ivanem Haškem, se navzájem dobře známe. Luďkovi Klusáčkovi, se kterým jsme byli po boku Haška v klubech Emirates a Fudžarju, přeji v jeho prvoligovém angažmá všechno nejlepší. A doufám, že při své nedělní premiéře na lavičce Klokanů dopadne lépe, než já v pátek s Chrudimí ve druhé lize v Ústí nad Labem, kde jsme prohráli 0:2.

A vy? Neměl jste také trenérské nabídky?

V poslední době ano, ale odmítal jsem je. Proběhly nějaké spekulace. Ale všem říkám, že to nechci komentovat. Jsem vázaný kontraktem v Chrudimi. Uvidíme v zimě, možnosti jsou otevřené.

V jakém smyslu?

S vedením klubu mám nějakou dohodu, že v případě eventuálního zahraničního angažmá mohu odejít.

Zůstaňme tedy u Chrudimi. Mužstvo hraje po loňském postupu Fortuna národní ligu druhou sezonu. Říká se, že ta může být pro předešlého nováčka kritická. Jak se k tomu stavíte?

Já jsem tady loni u toho nebyl. Přesto jsem věděl, do čeho jdu. Oproti dřívějšímu ročníku jsme asi trochu dál. V téhle době před rokem tým ještě neměl dvanáct bodů jako v současnosti. Ale už před sezonou jsem deklaroval, že zásadním cílem je záchrana. K tomu se dá přiřadit rovnítko, že potřebujete získat třicet bodů. A jak jsem uvedl, nasbírali jsme jich zatím dvanáct.

Co tenhle dosavadní zisk tedy naznačuje?

Z globálního hlediska nemáme sezonu špatně rozehranou. Určitě by si to s námi vyměnily celky z konce tabulky. Přesto si myslím, že v našich silách bylo uhrát až o pět nebo dokonce o šest bodů více. Provází nás ale tristní produktivita.

Reklama

Související témata: