Hlavní obsah

Hradec Králové chce nalákat diváky a postoupit do ligy

HRADEC KRÁLOVÉ

Fotbalisté Hradce Králové hodlají v nadcházející sezóně druhé ligy zaútočit na návrat mezi českou elitu, kterou opustili v roce 2003. Východočeskému klubu k tomu má pomoci pětice letních posil. Souběžným cílem je podle vedení týmu atraktivní herní projev, který by přilákal do ochozů více fanoušků.

Článek

Odchody Jana Hableho do Fiorentiny a Michala Šmardy do Bohemians 1905 vyvážily nákupy nových posil. Do Hradce přestoupili Ivo Svoboda z Jihlavy, Jiří Pospíšil z Ružomberku a Miroslav Vodehnal, který hrál naposledy na Kypru. Na hostování z Mladé Boleslavi přišli Jaromír Šmerda a Jiří Vít.

"Všechno to jsou zkušení hráči, kteří mají odehráno hodně ligových zápasů. Je to proto, abychom hráli o postup do první ligy," řekl dnes novinářům trenér Luděk Klusáček.

"Dosáhli jsme v přípravě slušných výsledků a ověřili si, že můžeme hrát i se silnými soupeři. Důležitý ale bude vstup do soutěže. O sestavě, která vyběhne v nedělním podvečeru v domácím utkání s Krčí, mám jasno," dodal královéhradecký kouč.

Předseda představenstva Richard Jukl prohlásil, že příchod pěti nových hráčů má nejen zvýšit údernou sílu mužstva, ale i přitáhnout více diváků. "Chceme bojovat o nejvyšší patra tabulky," uvedl Jukl, k němuž se přidal i nový kapitán Radim Wozniak: "Chceme hrát atraktivní fotbal a postoupit do první ligy," prohlásil odhodlaně.

Reklama

Související témata: