Hlavní obsah

Druhou ligu zahájila remíza Jihlavy s HFK

JIHLAVA

Druhá fotbalová liga začala v pátek remízou Jihlavy s 1. HFK Olomouc. Hosté dvakrát vedli, ale Vysočina vydřela bod v první minutě nastavení zásluhou Faldyny, který dal obě branky domácího týmu.

Foto: fcvysocina

Stadión fotbalistů Jihlavy.

Článek

Domácí nastoupili oproti minulé sezóně, v níž se pokoušeli o návrat do první ligy, s řadou změn. Na lavičku usedl trenér Luboš Zákostelský a s týmem se vedle stopera Šourka, který odešel do Slavie, rozloučili i dlouholetý kapitán Petr Vladyka, střelec Ivo Svoboda a hostující zadák Vít. Jen na lavičce překvapivě zůstali vicemistr světa do 20 let Tomáš Cihlář, talentovaný útočník Rabušic a brněnské posily Simr s Mezlíkem.

Hosté začali opatrněji, ale hned z první akce otevřeli skóre. Janečkova prostrčení do volného prostoru před brankou si všiml Korčián a nepovedenou střelou k tyči zaskočil Tulise.

Ve 24. minutě mohlo být vyrovnáno. Čermák křížnou přihrávkou uvolnil nabíhajícího Veselého, který ale pálil vedle. Stejný hráč znovu minul po rohu Lovětínského, když k němu Doležal nedůrazným zákrokem sklepl míč. Za další tři minuty zahodil šanci na vyrovnání Gebreselassie, jehož střelu vykopl z brankové čáry obránce Josefík. Ještě do poločasu servíroval Váchovi na hlavu míč pohotový Bartoš, tentokrát se ale zákrokem na čáře vyznamenal brankář Doležal.

O mnoho lépe domácí nezačali ani druhou půli, a tak trenér Zákostelský poslal do hry Mezlíka se Simrem. A právě Simr zařídil vyrovnání. Jeho centr z pravé strany poslal zblízka hlavou do sítě Faldyna. V divokém závěru fauloval Šedivý a hostům hlavičkou po trestném kopu zařídil podruhé vedení Zlatohlavý. V nastavení pak znovu vyrovnal ze závaru před brankou Faldyna.

FC Vysočina Jihlava - 1. HFK Olomouc 2:2 (0:1)
Branky: 76. a 90.+1 Faldyna - 18. Korčián, 87. Zlatohlavý. Rozhodčí: Paták - Zlámal, Adámková. ŽK: Faldyna, Gebreselassie, Kadlec - Grim, Zlatohlavý. Diváci: 1600.
Jihlava: Tulis - P. Bartoš, Šedivý, Kadlec, Drga - M. Veselý (65. Simr), Gebreselassie, Lovětínský, Čermák (55. Mezlík) - Faldyna, Vácha (79. Rabušic). Trenér: Zákostelský.
1. HFK Olomouc: Doležal - Lošťák, Kotůlek, Josefík, Dadák - Janeček, Grim, Zlatohlavý, Spáčil (72. Krutý) - Zmeškal, Korčián (43. Vodák, 90. Ševela). Trenér: Kalvoda.

Reklama

Související témata: