Hlavní obsah

Dukla nedala penaltu a při premiéře v druhé lize prohrála

Dukla Praha při svém návratu do profesionálního fotbalu po deseti letech prohrála na úvod druhé ligy s Opavou 1:2 poté, co v prvním poločase neproměnila penaltu. Hostům v sobotu zajistil vítězství obránce Milan Matula, kterého slezský klub získal těsně před začátkem sezóny z Liberce.

Článek

Na premiéru Dukly ve druhé nejvyšší soutěži se přišlo na Julisku podívat téměř 1500 diváků, kteří čekali na první gól jen necelých pět minut. Po samostatném úniku poslal Opavu do vedení Halaška. Domácí mohli záhy vyrovnat, ale Hubka těsně minul branku.

Ve 20. minutě získali Pražané po skrumáži před brankářem Novákem možnost kopat penaltu, ale Kuncův pokus gólman Opavy vyrazil. Útočník Dukly uspěl až před poločasem, kdy úspěšně dorazil do sítě Bergrovu střelu.

Deset minut po přestávce zařídil hostům opět vedení Matula, který skóroval po rohovém kopu. Další šance na obou stranách už zůstaly nevyužity.

Fotbalisté Hlučína rozstříleli Bohemians 

Hlučín si připsal nejvýraznější výhru ve své druholigové historii, přestože ještě v půli zápasu svítil na tabuli bezbrankový stav. Domácí měli po celý poločas neplodnou převahu; byli sice daleko agresivnější, pohyblivější a často hrozili zejména díky únikům Totha, obrana Pražanů je však nepustila do žádné vyložené šance. Když ale v 41. minutě gólman Winter srazil mimo pokutové území Totha, mířícího na prázdnou bránu, a dostal červenou kartu, strategie Bohemians se zhroutila.

Náhradníka Bekeho nachytal těsně po přestávce trestným kopem z rohu velkého vápna Melecký, který o pět minut později z další standardní situace prostřelil hostující zeď i brankáře. Výraznou převahu mohl korunovat ještě Štýbar, ale ten trefil jen nohy vybíhajícího gólmana.

Bohemians i v deseti z ojedinělé akce snížili, ale na bodový zisk mohli pomýšlet jen pár minut. Za faul na Kováře nařídil sudí Možíš penaltu, kterou Toth jistě proměnil. Hlučín vyškolil oslabeného soupeře ještě jednou po parádní kombinaci Kopeckého s Tothem, který zblízka zavěsil počtvrté.

Slovácko porazilo Sokolov 

Slovácku se start do druhé ligy vydařil, na svém stadiónu v Uherském Hradišti porazilo Sokolov 1:0 díky trefě záložníka Filipa Racka. Ten v 50. minutě úspěšně zakončil samostatnou akci do soupeřovy rozestoupené obrany.

Domácí tým od začátku diktoval tempo utkání, hosté hrozili jen z rychlých brejků. Více než čtyřem tisícovkám diváků nejvíce zatrnulo v 38. minutě, kdy po závaru před brankou Slovácka vykopl Šorfovu střelu z brankové čáry Ineman.

Nápor domácího týmu neotupila ani promarněná šance ze závěru první půle, kdy po Rackově rychlém brejku překopl z metru prázdnou branku Šultés. Krátce po změně stran pak favorit zápas rozhodl.

Dukla Praha - Opava 1:2 (1:1)
Branky: 43. Kunc - 5. Halaška, 55. Matula. Rozhodčí: Adam - Filípek, Teuber. ŽK: Mikula, Kuděla - Sluka. Diváci: 1468.
Dukla: Rada - Kuděla, Daněk, Mikula, Hanus - Berger (59. Holub), Michal (81. Pokorný), Ludačka, Hubka - Svatonský, Kunc (66. Böhm). Trenér: Bittengel.
Opava: Novák - Pejša, Víšek, Matula, Partyš, Dujka (78. Sluka) - Wirth, Kiša, Barteska - Halaška, Půda. Trenér: Neček.
Hlučín - Bohemians Praha 4:1 (0:0)
Branky: 48. a 53. Melecký, 76. z pen. a 79. Toth - 64. Zoubek. Rozhodčí: Možíš - Drastík, Szarowski. ŽK: Hornyak, Melecký - Fenyk. ČK: 43. Winter (Bohemians). Diváci: 1427.
Hlučín: Kosmál - Bogdaň, D. Barcal (74. Kopecký), Štýbar, Hornyak - Stoklásek (84. Galajda), Kovář, Melecký, Hanus (74. Prokeš), Moravčík - Toth. Trenér: Samec.
Bohemians: Winter - Bartoš (83. Majer), Obermajer, Olejník, Hajník - Jendruščák (45. Beke), Fenyk, Galbavý, Zoubek - Ibe (46. Macháček), Brzezina. Trenér: Urban.
1. FC Slovácko - Sokolov 1:0 (0:0)
Branka: 50. Racko. Rozhodčí: Drábek - Tacina, Santarius. ŽK: Chmelíček, Görner - Mlika. Diváci: 4011.
Slovácko: Marek - Kaspřák, Šimáček, Ineman, Němčický - Racko (85. Vrba), Görner, Stýskala (72. Šturma), Eismann - Šultés (60. Činčila), Chmelíček. Trenér: Malura.
Sokolov: Kubásek - Novák, Hájovský, Němeček, Bartůněk - Frohna, Kura, Bakeš (82. Jón), Jiráček (63. Bauer) - Šorfa (58. Vondrášek), Mlika. Trenér: Kočí.

Reklama

Související témata: