Hlavní obsah

Dukla Praha prohrála v druhé lize i v Čáslavi

ČÁSLAV

Fotbalisté Dukly Praha prohráli i druhý zápas v druhé lize. V neděli svěřenci trenéra Güntra Bittengla neuspěli v Čáslavi, kde domácí tým brankami Schulmeistra a Kuráka zvítězil 2:0.

Článek

Začátek zápasu přitom patřil Dukle, která ohrožovala domácí branku zejména po pravé straně, ovšem gólman Čáslavi Zich musel čelit jen několika rohovým kopům. Po čtvrthodině Zenit hru vyrovnal a výsledkem byla Schulmeistrova střela po zemi, kterou gólman Rada vyrazil na roh.

Skóre se změnilo v 25. minutě. Obrana Dukly nezastavila útok soupeře, Schulmeister se prodral až na hranici šestnáctky a umístěnou ranou nedal Radovi šanci. Obdržená branka Pražany zaskočila a domácí je poté nějakou dobu prakticky k ničemu nepustili.

Také druhý poločas začala aktivněji Dukla, ale Michal ve dvou šancích selhal. Nejprve jeho střelu srazila obrana, v té větší ho v 49. minutě vychytal gólman Zich. A stejně jako v prvním poločase odpověděla Čáslav gólem: Michal zastavil Schulmeistra faulem a Kurákův parádní trestný kop ze strany pokutového území zapadl do horního růžku Radovy brány.

Středočeši ovládli hřiště, soupeře důsledným napadáním nepustili do hry a kontrolovali zápas. Nadějně vypadala ještě Zachariášova hlavička po centru Strnada z trestného kopu, ale i tak si Čáslav jistým způsobem došla pro první druholigové body.

Hradec Králové nezaváhal 

Hradec Králové potvrdil na olomouckém předměstí roli favorita a díky převaze v prvním poločase zvítězil. Holický tým dvakrát inkasoval ze vzduchu: nejprve se po centru Černého prosadil Dvořák a druhý gól přidal po Bouškově rohovém kopu rovněž hlavou Vít. HFK pouze na chvíli vyrovnal povedenou ranou záložníka Grima.

V druhém dějství pak sice domácí tým svého soupeře zatlačil do defenzivy, ale žádnou slibnější šanci na vyrovnání si nevypracoval. Hradec tak v poklidu udržel těsné vedení.

Druhá fotbalová liga - 2. kolo:
Čáslav - Dukla Praha 2:0 (1:0)
Branky: 25. Schulmeister, 67. Kurák. Rozhodčí: Moudrý - Drastík, Tacina. ŽK: Kotrba - Michal. Diváci: 810.
Čáslav: Zich - Kotrba, Mráz, Skoupý, Zachariáš - Kurák (83. O. Sedláček), Kocourek, Haniak, Hozda - Schulmeister (80. Veselý), Strnad (90.+1 Slezák). Trenér: Medynský.
Dukla Praha: F. Rada - Mikula, Kuděla, Hubka, Daněk - Michal, Ludačka, Hanus (67. Böhm), Volek (46. Holub) - Svatonský, Kunc. Trenér: Bittengel.
HFK Olomouc - Hradec Králové 1:2 (1:2)
Branky: 26. Grim - 20. Dvořák, 39. Vít. Rozhodčí: Moláček - Szarowski, Lakomý. ŽK: Zlatohlavý, Doležal - Šmerda, Bouška, Dvořák. Diváci: 826.
Olomouc: Doležal - Lošťák, Kotůlek, Kalvoda, Josefík - Spáčil (15. Janeček), Grim, Zlatohlavý, Škuta (65. Krutý) - Korčián, Zmeškal (46. Vodák). Trenér: Kalvoda.
Hradec Králové: Lindr - Pospíšil (86. Gavula), Wozniak, Vít - Šmerda (34. Rezek), Karal, Bouška, Černý, Kaplan - Dvořák, Svoboda (68. Pilař). Trenér: Klusáček.

Reklama

Související témata: