Hlavní obsah

Dukla získala ve druhé lize první bod, Fulnek opět neprohrál

PRAHA

Fotbalisté Dukly Praha získali ve druhé lize první bod. Ve třetím kole dnes na Julisce remizovali s HFK Olomouc 2:2. Gólem z penalty v 38. minutě se o to postaral Lukáš Michal. Všechny branky na Julisce padly v prvním poločase.

Článek

Domácí, kteří se letos po deseti letech vrátili do profesionálního fotbalu, poslal hlavičkou ze šesti metrů do vedení ve 23. minutě záložník Jaroslav Ludačka. O tři minuty později už ale bylo vyrovnáno zásluhou Jaromíra Lukáška.

Olomouci se pak podařilo střídání, když ve 31. minutě Peter Krutý po necelé minutě na trávníku zařídil pro Zdeňka Zmeškala vedoucí gól. Dukle se však ještě do přestávky podařilo vyrovnat. Gólem z penalty potrestal zbytečný Lukáškův faul Michal.

Ve druhém poločase mohl vedení strhnout na stranu HFK Michal Spáčil, sám před brankářem ale pouze trefil gólmana Radu.

Nováček z Fulneku ani napotřetí neprohrál

Nováček druhé ligy ani třetí zápas v soutěži neprohrál, ale tentokrát se na vlastním hřišti musel spokojit s bodem. V oboustranně kvalitním utkání hosté ze Sokolova vsadili na aktivní hru, proti které Fulnek dlouho nemohl najít recept.

Po hodině hry se v pokutovém území dostal k odraženému míči Vondrášek a poslal hosty do vedení. Jejich vítězství mohl pojistit Kura, ale ve vyložené šanci nepřekonal gólmana Pospěcha. Fulnek nakonec bral alespoň bod, po přihrávce Vajdy se pohotově trefil Sokol.

Exligové Slovácko je v čele tabulky

Fotbalisté exligového Slovácka se výhrou 2:0 nad Třincem posunuli před nedělními zápasy do čela druholigové tabulky. Domácí tým na stadiónu v Uherském Hradišti potvrdil roli favorita, naopak hosté se ani ve 3. kole nedočkali prvního bodu či vstřelené branky.

Takřka čtyřtisícový slovácký kotel poprvé bouřil už ve 3. minutě. Činčalovu radost z gólové hlavičky však zastavil asistent rozhodčího, který si všiml, že Eisman při centru opustil s míčem hřiště.

Zkušený domácí kanonýr Činčala se regulérní branky dočkal o devět minut později. Po Chmelíčkově rychlé akci a následné střele z úhlu lehce doklepával míč odražený od tyče. Podobně lehkou pozici měl ve 23. minutě i Chmelíček, kterému předložil gólovou přihrávku Racko po ukázkovém uvolnění na malém vápně přes bránícího Zitku.

Zatímco v prvním poločase třinecká obrana jen přihlížela smršti slováckých šancí, po změně stran přidali hosté na aktivitě. Útlum domácího týmu však Třinec nedokázal využít, jeho snaha byla zcela bezzubá. Naopak ohromnou šanci ke zvýšení náskoku promarnil čtvrthodinu před koncem slovácký Šimáček, který hlavičkoval z bezprostřední blízkosti mimo bránu.

Hlučín nedokázal nic vymyslet proti Čáslavi

Fotbalisté Hlučína nezopakovali proti Čáslavi výkon z úvodního zápasu a v nepříliš pohledném utkání gólem Strnada v 81. minutě po chybné rozehrávce ve středu hřiště prohráli. Domácí v zápase nedokázali na nátlakovou hru soupeře nic vymyslet. Nedařila se hra středové řadě a nakopávané míče byly snadnou záležitostí pro stopery hostujícího družstva.

Když domácí nebyli úspěšní ani při zahrávání standardních situací a překonat hostujícího brankáře se nedařilo ani po střelách ze standardních situací, připisali si důležité body fotbalisté Čáslavi.

FK Dukla Praha - 1. HFK Olomouc 2:2 (2:2)
Branky: 23. Ludačka, 38. Michal z pen. - 26. Lukášek, 31. Zmeškal. Rozhodčí: Kocourek - Košec, Douda. ŽK: Krutý, Grim (oba HFK). Diváci: 740.
Dukla Praha: Rada - Kopta, Kuděla, Hubka, Daněk - Mikula (71. Volek), Ludačka, Holub (87. Böhm), Michal (82. Hendrych) - Svatonský, Kunc. Trenér: Bittengel.
HFK: Doležal - Lošťák (31. Krutý), Lukášek, Kotůlek, Josefík - Dadák, Grim, Ševela, Spáčil - Korčián (81. Škuta), Zmeškal (53. Vodák). Trenér: Kalvoda.
Fulnek - Sokolov 1:1 (0:0)
Branky: 82. Sokol - 59. Vondrášek. Rozhodčí: Možíš - Slavík, Čecháček. ŽK: Vyskočil - Mlika, Mach. Diváci: 905.
Fulnek: Pospěch - Vyskočil, Doležal, Kovář, Staš (69. Lukaštík) - Sokol, Dittrich, Slončík, Vajda - Malohlava (67. Koštuřík), Smetana. Trenér: Daněk.
Sokolov: Kubásek - Novák, Hájovský, Němeček, Bartůněk - Bauer, Bakeš, Kura, Mach - Mlika (90. Šorfa), Vondrášek (74. Jón). Trenér: Kočí.
Hlučín - Čáslav 0:1 (0:0)
Branka: 81. Strnad. Rozhodčí: Drábek - Gallo, Handlíř. ŽK: Bogdaň, Kovář, J. Barcal - Jiroušek, Kotrba. Diváci: 1096.
Hlučín: Kosmál - D. Barcal (84. Galajda), Bogdaň (70. Kopecký), Štýbar, J. Barcal - Stoklásek, Kovář, Melecký, Moravčík - Hanus (67. Koubek), Toth. Trenér: Samec.
Čáslav: Zich - Kotrba, Mráz, Skoupý, Zachariáš (65. Nešpor) - Jiroušek, Haniak (90+2. Slezák), Skopalík, Hozda - Schulmeister (85. Veselý), Strnad. Trenér: Medynský.

Reklama

Související témata: