Hlavní obsah

Opava si zastřílela v Ústí, Příbram poprvé vyhrála

Exligová Příbram dokázala poprvé v novém ročníku druhé ligy zvítězit a o třech bodech na úkor pražských Bohemians rozhodla už před přestávkou. Domácí na nováčka druhé ligy vlétli a už ve čtvrté minutě se hlavou prosadil Polodna. Po centru a následném zásahu hlavou se potom před přestávkou prosadili ještě Penc a Huňa.

Foto: SFC Opava

Fotbalisté Opavy - archivní fotografie.

Článek

Bohemians prakticky domácího Hrušku v brance neohrozili, naopak mohli inkasovat další branky, kdyby se prosadil Šindelář, který byl úplně osamocený, ale trefil vybíhajícího Belaně.

Jakékoliv ambice Pražanů pak uhasilo vyloučení Hajníka, když se po nepodařeném rohu Bohemians rozbíhal k brejku Huňa a hostující obránce jej poslal k zemi.

Druhá půle se pak hrála víceméně z povinnosti. Příbramští drželi soupeře dostatečně daleko od své branky a jedinou slibnou akci Bohemians v 64. minutě zneškodnil výborným zásahem Hruška, když se vrhl pod nohy unikajícímu Šislerovi.

Vítkovice vydřeli výhru proti Krči 

Povinné, ale vydřené vítězství vybojovali fotbalisté Vítkovic s nováčkem soutěže Spartou Krč. Do vedení šli domácí ve 23. minutě po penaltě, kterou za faul Horkavého na Baláže proměnil Mikulenka, a tento gól jim na dlouhé minuty zvedl sebevědomí. Kombinační hrou byli Vítkovičtí častěji nastěhovaní před pokutovým územím Pražanů, dalších branek se ale domácí dočkali až ve druhém poločase.

V něm se hrálo "nahoru dolů" a byli to hosté, kterým se v 60. minutě podařilo po chybě domácí obrany vyrovnat díky Vojtíškovi. Víc už jim pozorná obrana do konce zápasu nedovolila. O devět minut později to byli vítkovičtí fotbalisté, kteří stejně jako hosté potrestali chybu obrany a po trefě Schöna otočili skóre ve svůj prospěch. Tříbodovou pojistku pak mohl domácím přidat v samotném závěru střídající Kroker, který však z rohu velkého vápna nastřelil pouze levou tyč.

Opava rozstřílela Ústín nad Labem

Opavští fotbalisté v utkání 3. kola druhé ligy potvrdili, že se jim v této sezóně zatím na hřištích soupeřů daří. Slezané v neděli excelovali v Ústí nad Labem, kde vyhráli 4:0.

Domácí toho bez svého nejzkušenějšího hráče Fouska v útočné fázi mnoho nepředvedli, a tak si šance vytvářeli především hosté. Hned první příležitost ve 29. minutě proměnil Kozák ve vedoucí gól. Ústí se po změně stran sice snažilo o vyrovnání, ale střelecky i herně lepší byli hosté. Barteska v 62. minutě přidal krásnou střelou druhý gól Opavy, která ještě do konce utkání zvýšila po gólech Kozáka a střídajícího Půdy z penalty na konečných 0:4.

V prvním poločase utkání Hradce s Jihlavou dominovali na hřišti Východočeši. Jihlava, která byla v předminulé sezóně první lize, hrála pasivně a za celé první dějství branku Hradce neohrozila. Domácí šli do vedení již ve 40. vteřině hry, když po autovém vhazování obešel Svoboda brankáře Tulise a rozvlnil poprvé síť. Hradec pokračoval v ofenzivě a po několika šancích dostal ve 25. minutě do uličky míč Svoboda, opět obešel brankáře a zvýšil na 2:0. O dvě minuty později se vyznamenal Tulis, když další samostatný nájezd Svobody bravurně vyrazil a zkazil mu tak hattrick.

Po změně stran se Jihlava zlepšila a díky rychlejšímu pohybu se jí podařilo vyrovnat hru. Největší šanci měl v 54. minutě Gebreselassie, ale jeho gólovou hlavičku vyrazil brankář Lindr na roh. Závěr zápasu patřil opět domácím, ale tutovky Vodehnala a Svobody mířily těsně nad jihlavskou branku.

Marila Příbram - Bohemians Praha 3:0 (3:0)
Branky: 4. Polodna, 25. Penc, 40. Huňa. Rozhodčí: Moláček - Pospíšil, Hojsík. ŽK: Navrátil, Nechvátal - Macháček, Hajník, Fenyk. ČK: 37. Hajník (Bohemians). Diváci: 1500.
Příbram: Hruška - Pleško, Navrátil, Penc, Nohýnek (75. Hejdušek) - Šindelář, Nechvátal, Tarczal, Klesa (85. Milutinovič) - Huňa (70. Pilík), Polodna. Trenér: Barát.
Bohemians: Belaň - Macháček, Obermajer, Olejník (57. Šisler), Hajník - Jendruščák (32. Bartoš), Fenyk, Galbavý, Zoubek - Brzezina (80. Majer), Ibe. Trenér: Urban.
Vítkovice - Sparta Krč 2:1 (1:0)
Branky: 23. Mikulenka z pen., 69. Schön - 60. Vojtíšek. Rozhodčí: Hájek - Ondo, Lakomý. ŽK: Motyčka, Baláž, Mikulenka, Kroker - Soukup, Horkavý, Dubský. Diváci: 685.
Vítkovice: Paleček - Nosko, Derych, Hromkovič, Mikulenka (76. Kroker) - Valášek, Motyčka, Ditrich (62. Novák), Baláž - Schön (80. Kříž), Prohászka. Trenér: Grussmann.
Krč: Švenger - Viskup, Horkavý, Šrámek, Soukup - Kunt (70. Matějka), Kordiak, Poláček, Dubský - Hubený (70. Kounovský), Vojtíšek. Trenér: Šimurka.
Ústí nad Labem - Opava 0:4 (0:1)
Branky: 29. a 74. Kozák, 67. Barteska, 80. Půda z pen. Rozhodčí: Bílek - Zlámal, Lhoták. ŽK: David, Benčík - Kozák. Diváci: 712.
Ústí nad Labem: Divecký - Valenta (34. Maron), Džuban, Tomáš Novák, Benko - Franc, David, Martykán, Benčík (62. Béreš) - Boček, Procházka (62. Kříž). Trenér: Pala.
Opava: O. Novák - Matula, Pejša, Mezlík, Víšek - Partyš, Wirth, Barteska, Kiša (78. Sluka) - Halaška (71. Dujka), Kozák (78. Půda). Trenér: Neček.
Hradec Králové - Jihlava 2:0 (2:0)
Branky: 1. a 25. Svoboda. Rozhodčí: Damková - Peřina, Vysloužil. ŽK: Faldyna, Drga, Lovětínský (Jihlava). Diváci: 2740.
Hradec Králové: Lindr - Vít, Wozniak, Pospíšil - Šmerda, Karal, Bouška (75. Kaplan), Černý (82. Přibyl), Rezek (68. Gavula) - Vodehnal, Svoboda. Trenér: Klusáček.
Jihlava: Tulis - Bartoš, Šedivý, Gebreselassie, Drga - Veselý (70. Vepřek), Vácha, Lovětínský, Mezlík (46. Čermák) - Simr, Faldyna (60. Rabušič). Trenér: Zákostelský.

Reklama