Hlavní obsah

Závěr podzimu ovládla Zbrojovka, hlavně Přichystal s Machálkem

Podzimní část Fortuna Národní ligy vyvrcholila třemi listopadovými koly, v nichž si nejlépe počínali fotbalisté Zbrojovky Brno. Na domácím hřišti si poradili s Vyšehradem 4:1, Prostějovu nastříleli pět branek a podzim pak završili cennou a důležitou výhrou na půdě vedoucích Pardubic, kde do té doby nikdo jiný během podzimu nebodoval. I proto ocenění Hráč a Trenér měsíce míří do Brna, do rukou útočníka Jakuba Přichystala a kouče Miloslava Machálka.

Foto: fczbrno.cz

Útočník Jakub Přichystal (druhý zprava) se v závěru podzimu rozstřílel...

Článek

Rozstřílel se ve velkém sytleu. Brněnský útočník Jakub Přichystal se v sezoně poprvé střelecky prosadil až 18. října, ovšem poté nastřílel dalších pět gólů a se šesti trefami se stal nejlepším podzimním střelcem Zbrojovky. Jako by mu pomohl příchod trenéra Machálka, pod jehož vedením se neprosadil jen v utkání na Žižkově.

Čtyřiadvacetiletý útočník byl důležitým článkem týmu i v listopadových zápasech. Při výhře 4:1 nad Vyšehradem si připsal jeden gól a dvě asistence, proti Prostějovu (5:0) zaznamenal rovněž jeden gól a hned dva vstřelil v posledním podzimním utkání na hřišti Pardubic. Oba dal pro něj netypicky hlavou a rozhodl o důležité výhře Brna na východě Čech 2:1.

Miloslav Machálek začal sezonu jako trenér líšeňského nováčka, ovšem na začátku října vyslyšel nabídku Zbrojovky, kde vystřídal Pavla Šustra. Zdá se, že mužstvu příchod nového kouče prospěl. Pod Machálkovým vedením brněnský celek sehrál pět zápasů s bilancí čtyř výher a jedné porážky při skóre 15:4.

V listopadu Brno vyhrálo všechny tři zápasy. Uspělo i na hřišti Pardubic, které do té doby doma neztratily ani bod. „Před posledními čtyřmi podzimními zápasy jsme měli cíl 10 bodů, což se nám nakonec nepovedlo. Na druhou stranu jsme zvítězili v nesmírně důležitém utkání v Pardubicích, což nám může dát mírný optimismus do jara," hodnotí po posledním podzimním zápase Machálek.

Reklama

Související témata: