Hlavní obsah

Dukla vedla v Jihlavě 3:0, ale opět nevyhrála

Ani na čtvrtý pokus se fotbalisté Dukly Praha nedočkali ve druhé lize vítězství, i když v pátek na hřišti Jihlavy vedli ve 33. minutě už 3:0. Domácí tým ve druhém poločase náskok nováčka soutěže vymazal. Vyrovnávací gól vstřelil v 89. minutě Lovětínský.

Článek

Pro Jihlavu začal zápas pohromou. Do středu obrany se sice při neúčasti zraněného kapitána Michala Kadlece postavil čerstvý reprezentant do 21 let Theodor Gebreselassie a v záloze se objevila posila ze Slavie Martin Bayer, i oni však jen přihlíželi, jak hosté už po 48 sekundách otevřeli skóre. Po rychle rozehraném autu se dostal do otevřené obrany Mikula a poslal míč podél bezmocného brankáře Tulise.

Po třinácti minutách si jihlavská obrana vybrala další slabou chvíli. Venku z branky byl i Tulis, a tak Svatonský po Holubově přihrávce usměrnil míč do opuštěné sítě. Domácí reklamovali údajný ofsajd marně.

Ve 33. minutě se domácí při útočení znovu zdrželi příliš dlouho vpředu, Mikula mohl v klidu naservírovat centrem na hranici vápna gólovou přihrávku Holubovi, který si Tulise vychutnal s pomocí tyče. A kdyby Šedivý skluzem před Tulisem nezastavil střílený centr Michala, mohli hosté přidat před pauzou čtvrtý gól.

V druhé půli Jihlava zásluhou Lovětínského vyrovnala

Po přestávce se už do hry nevrátili Veselý s Rabušicem, které nahradili Čermák s Váchou, a domácí se po čtvrthodině dalšího tápání přece jen probudili. V 57. minutě poslal míč od rohového praporku před branku Lovětínský a Simr hlavou snížil. Pak se hra vrátila do starých kolejí. Až po příchodu třetího útočníka Faldyny dvacet minut před koncem se domácí pokusili o tlak, výsledkem byl ale jen pád Lovětínského ve vápně, po kterém se Jihlava marně dožadovala penalty.

Lovětínský pak přece jen zařídil i druhý gól Jihlavy. Po rohu nakrátko poslal míč před branku a Faldyna hlavou k tyči bez potíží snížil na rozdíl jedné branky. V 89. minutě Lovětínský tečoval Bayerovu střelu a bylo vyrovnáno. Vzápětí nechybělo mnoho, aby Faldyna skóre otočil, ale v gólové pozici mířil nepřesně.

"Mohli jsme vyhrát, soupeř nám hodně ulehčil úvod. Mrzí mě, že jsme ztratili třígólový náskok," řekl trenér Dukly Günter Bittengel. Naopak jeho protějšek Luboš Zákostelský si hodně oddechl. "Máme problémy s obrannou fází a nemáme ji jak řešit. Nemůžeme vyhrávat, když dostaneme doma tři góly. Alespoň, že jsme vyrovnali, je to trochu náplast na naši bolístku," uvedl.

Reklama

Související témata: