Hlavní obsah

Sokolovští fotbalisté poprvé v druhé lize vyhráli

SOKOLOV

Fotbalisté Sokolova se ve čtvrtém kole druhé nejvyšší soutěže dočkali premiérového vítězství. Na domácím trávníku v sobotu Západočeši porazili 1:0 Hlučín. Na domácím týmu byla od počátku vidět snaha poprvé v sezóně naplno bodovat. Z vysokého nasazení a včasného napadání rozehrávky soupeře dostávali obranu Hlučína pod tlak, vážnější příležitost si ale vypracovali pouze v 8. minutě, kdy utekl po levé straně Mach. Na jeho přízemní centr do malého vápna však nabíhající Mlika nedosáhl.

Článek

Hosté začali být aktivnější až po půlhodině hry, jejich útočná snaha ale domácího brankáře prakticky neohrozila, a tak se před přestávkou přece jen dočkali branky domácí. Ve 43. minutě po rychlé kombinaci z poloviny hřiště odcentroval Bauer z pravé strany, jeho přetažený centr vrátil před branku Vondrášek a Mlika se již tentokrát z malého vápna prosadil.

Úvod druhého poločasu přinesl oboustranně nepřesnou hru, ale aktivnější byli i nadále domácí hráči. Vedení mohl zvýšit v 68. minutě Mlikův náhradník Habai, který se dostal zcela osamocený před brankáře, ale jeho prudké zakončení Kosmál vyrazil na roh.

Snaha hostů o vyrovnání nakonec přinesla i jejich první nebezpečnou příležitost. V 84. minutě se po dlouhém autu vyznamenal domácí brankář Kubásek, který vyrazil ze skrumáže směřující hlavičku a obránce Novák následně zachránil domácí výkopem z brankové čáry. S dalšími pokusy hostů si již domácí obrana poradila lépe, naopak do jejich otevřené obrany vyrazil v poslední minutě nastavení Habai, který uvolnil Saláka, ale jeho brejkové zakončení skončilo na tyči Kosmálovy branky.

Fulnek prohrál na hřišti Bohemians Praha

Fotbalisté Fulneku utrpěli ve čtvrtém kole první porážku ve druhé lize, když podlehli v souboji dvou nováčků na hřišti Bohemians Praha 0:3. Hosté začali svižně, ale do brankových šancí se v prvním poločase nedostávali. Bohemians stačila čtvrthodina, aby dokázali třemi brankami rozhodnout.

Ve 23. minutě Šisler dostal míč od Galbavého a v trestném území soupeře se dokázal orientovat a úspěšně zakončit. Na 2:0 zvýšil Galbavý prudkou střelou do horního rohu branky. Po dlouhém centru z pravé strany dorazil hosty třetím gólem Grznár.

Fulnek ve druhé části opět útočil, ale do vyložených šancí se nedostal. Pražanům se tím otevřela soupeřova obrana, své příležitosti však neproměňovali.

"První dva góly zápas rozhodly. O přestávce jsme si řekli, že budeme hrát jako od stavu 0:0, měli jsme více ze hry, ale domácí hrozili z nebezpečných brejků. Pospěch chytil další dvě až tři tutovky," uvedl kouč poraženého celku Václav Daněk na fulneckém webu.

Třinec remizoval s Vítkovicemi

Ocelářské derby, ve kterém hráli domácí bez zraněných Dombiho, Krejčíře a Jakuse, skončilo remízou a Třinec získal ve čtvrtém utkání první bod. Blíž k vítězství hlavně v prvním poločase měli fotbalisté Vítkovic. Šance Prohászky, Schöna a Motyčky však zůstaly nevyužity.

Třinečtí působili zakřiknutě a stejně jako v předešlých zápasech na domácím trávníku se jim vůbec nedařila kombinační hra. Hosté měli herně navrch, branky se ve však dočkali až v 54. minutě z penalty, kterou po faulu Zítky na Motyčku proměnil Mikulenka. Když o minutu později musel předčasně pod sprchy vítkovický Baláž, převzali iniciativu domácí a v 73. minutě Ceplák přesným přímým kopem k levé tyči vyrovnal.

Opava porazila na domácím hřišti Hradec Králové

V utkání vedoucích celků tabulky si první vyloženou šanci vytvořili již v 3. minutě domácí: po hlavičkovém souboji v šestnáctce se k míči dostal Barteska, míč však poslal těsně vedle. Po Halaškově centru pak minul u zadní tyče míč Pejša, na druhé straně Novák jen s námahou kryl tečovanou střelu. V 27. minutě uvolnil Víšek Kišu a jeho tvrdou střelu vyrazil gólman Lindr na roh.

Skóre se změnilo až po přestávce. V 52. minutě unikl po levé straně Víšek, jeho přetažený centr poslal Kozák zpět před branku, kde Barteska z voleje poslal míč nechytatelně k tyči. Už o minutu později střílel Víšek z 30 metrů trestný kop a obránce Vít změnil směr letu míče, který skončil podruhé v hradecké síti.

Opava tlačila dál, v 56. minutě dostal dlouhý pas Kozák, z hranice šestnáctky ale těsně minul Lindrovu branku. Hosté zahrozili v 58. minutě, kdy jejich centr poskakoval po brankové čáře. Trenér Klusáček pak vystřídal dva hráče a začal hrát riskantně jen na tři obránce a tři útočníky, ale ani to obraz hry nezměnilo. Opavané byli v druhém poločase jasně lepším celkem a dvougólové vítězství je posunulo do čela tabulky.

Sokolov - Hlučín 1:0 (1:0)
Branka: 43. Mlika. Rozhodčí: Hrubeš - Douda, Štěrba. ŽK: Bakeš, Němeček - Moravčík. Diváci: 1740.
Sokolov: Kubásek - Novák, Mach, Hájovský, Němeček, Bartůněk - Bauer, Bakeš, Jiráček, Mach (79. Kura) - Vondrášek (84. Salák), Mlika (67. Habai). Trenér: Kočí.
Hlučín: Kosmál - Kopecký, Švrček, Bogdaň, J. Barcal - Stoklásek (75. Sáblík), Kovář, Melecký, Moravčík - Hanus (46. Koubek), Toth (70. Galajda). Trenér: Samec.
Bohemians Praha - Fulnek 3:0 (3:0)
Branky: 23. Šisler, 28. Galbavý, 37. Grznár. Rozhodčí: Damková - Zlámal, Ubijas. ŽK: Fenyk, Winter (oba Bohemians). Diváci: 600.
Bohemians: Winter - Studík, Obermajer, Lukáš, Grznár - Fenyk, Šisler, Jandzik, Zoubek (12. Majer, 71. Bartoš) - Galbavý (80. Ibe), Brzezina. Trenér: Urban.
Fulnek: Pospěch - Vyskočil, Kovář, Krása, Staš (55. Smetana) - Sokol (37. Koštuřík), Dittrich, Slončík, Vajda (65. Přílučík) - Lukaštík, Malohlava. Trenér: Daněk.
Třinec - Vítkovice 1:1 (0:0)
Branky: 73. Ceplák - 54. Mikulenka z pen. Rozhodčí: Adámek - Kubáň, Adámková. ŽK: Zítka, Malíř - Hromkovič, Schön. ČK: 51. Baláž (Vítkovice). Diváci: 962.
Třinec: Dítě - Lisický, Brezničan (81. Martinčík), Zítka, Matěj - Malíř, Černý, Čelůstka, Ceplák - Hromada (46. Pindor), Kořínek. Trenér: Čopjak.
Vítkovice: Paleček - Kroker, Derych, Hromkovič, Mikulenka - Baláž, Motyčka, Knapp (82. Švec), Novák - Schön (55. Valášek), Prohászka (71. Jandík). Trenér: Grussmann.
Opava - Hradec Králové 2:0 (0:0)
Branky: 52. Barteska, 53. Víšek. Rozhodčí: Moudrý - Tacina, Santarius. ŽK: Bouška (Hradec). Diváci: 3802.
Opava: Novák - Matula, Pejša, Mezlík, Víšek (81. Sluka) - Partyš, Wirth, Barteska, Kiša - Kozák (81. Půda), Halaška (68. Dujka). Trenér: Neček.
Hradec: Lindr - Šmerda, Vít, Wozniak (62. Přibyl), Pospíšil - Svoboda, Karal, Černý, Bouška (72. Gavula) - Dvořák (62. Rezek), Pilař. Trenér: Klusáček.

Reklama

Související témata: