Hlavní obsah

Příbram se probojovala do čela druhé fotbalové ligy

PRAHA

Druhou fotbalovou ligu vedou celky, které na jaře sestoupily z nejvyšší soutěže. Příbram dnes v pátém kole porazila Opavu 1:0 a v čele má navlas stejnou bilanci jako Slovácko. Na první místo mohl zaútočit i Hradec Králové, v Ústí nad Labem ale získal jen bod.

Článek

Fotbalisté Vítkovic porazili v nedělním utkání pátého kola druhé ligy Jihlavu 3:1. Favorizovaného soupeře z Vysočiny přehráli zejména vyšším nasazením a důrazem v osobních soubojích.

Poprvé Vítkovičtí pokořili obranu hostů v 26. minutě, když brankáře Tulise nadvakrát překonal Schön. Jihlava se na dostřel domácí branky dostala poprvé až v závěru poločasu, brankář Paleček ale pokusy Bayera i Simra zneškodnil.

Domácí si pak herní převahu udrželi i v dalších 45 minutách a krátce po změně stran Prohászka po chybě stopera Gebreselassieho zvýšil vedení Vítkovic na rozdíl dvou branek. Simr sice v 67. minutě snížil, ale jihlavskou snahu o vyrovnání zhatil střelou z 16 metrů Novák.

Ústí nad Labem remizovalo s Hradcem Králové

V utkání dvou rozdílných poločasů byli v úvodu lepší domácí a vypracovali si tři gólové příležitosti, ale až tu poslední využili. Již v 10. minutě měl šanci na kopačce Boček, ale gólman Lidr zázračně zachránil. O sedm minut později napálil po skrumáži před hradeckou brankou Martykán břevno. Až ve 38. minutě přišla gólová akce ústeckého celku - míč si dvakrát v běhu vyměnili Boček s Fouskem a nejzkušenější domácí hráč hlavou otevřel skóre.

Po změně stran byl naopak herně lepší Hradec a vytrvale dotíral na Diveckého branku. Vyrovnání se hosté dočkali v 60. minutě, kdy Benko fauloval pronikajícího Svobodu a nařízenou penaltu Bouška bezpečně proměnil. V závěru se oba celky snažily vstřelit vítězný gól, ale na spravedlivé dělbě bodů se již nic nezměnilo.

Příbram porazila Opavu

Duel o první příčku tabulky mezi exligovou Příbramí a Opavou rozhodl jediný gól, který vstřelil v 64. minutě domácí Hloušek. Oba brankáři byli dlouho bez práce, když všechny šance končily ještě před šestnáctkami. Jedinou přímou střelu Příbrami v prvním poločase obstaral v 17. minutě Tarczal, na druhé straně Hruška nezasahoval vůbec.

Po změně stran byli první blíže ke gólu hosté, když Wirth hlavičkoval těsně nad a průnik Bartesky na poslední chvíli zastavil obránci. O tom, že tři body zůstanou u Litavky, rozhodl v 64. minutě do té doby nepříliš výrazný Hloušek. Po rozehraném rohu se ocitl tváří v tvář brankáři Novákovi a nedal mu střelou na vzdálenější tyč šanci. O tři minuty později udržel Novák hostům šanci na bod, když s námahou vyškrábl na roh dalekonosnou střelu Nohýnka.

V úplném závěru zatopil domácím zadákům bývalý hráč Příbrami Barteska, ale jeho sólo přes čtyři hráče a střelu kolem gólmana ukončil razantním odkopem Pleško. Souboj s Milutinovičem v příbramském pokutovém území odnesl Barteska žlutou kartou za protesty.

Výsledky - 5. kolo:
Příbram - Opava 1:0 (0:0), Ústí nad Labem - Hradec Králové 1:1 (1:0), Vítkovice - Jihlava 3:1 (1:0), Vítkovice - Jihlava 3:1 (1:0),  Ústí nad Labem - Hradec Králové 1:1 (1:0), Příbram - Opava 1:0 (0:0)

Reklama