Hlavní obsah

Jihlavští fotbalisté porazili v šestém kole Ústí nad Labem 3:0

JIHLAVA

Fotbalisté Jihlavy porazili v pátečním utkání šestého kola druhé ligy Ústí nad Labem 3:0. V tabulce se díky tomu posunuli na sedmé místo, severočeský celek zůstal čtrnáctý.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Fotbalisté Jihlavy ve žlutých dresech v zápase proti pražské Spartě - archivní fotografie.

Článek

Domácí při reprezentační neúčasti Theodora Gebreselassieho postavili na místo stopera posilu Martina Suchého, především si ale vzali k srdci výtky trenéra Luboše Zákostelského a na rozdíl od minulého domácího zápasu s Duklou Praha si nenechali dát gól hned v 1. minutě. Naopak Jihlava byla aktivnější a tlačila se do útoku, ale převahu dlouho nedokázala využít. Pykat za to mohla v 32. minutě, kdy Tulis vytáhl Fouskovu ránu na břevno.

Až ve 40. minutě se Jihlava dočkala. Trestný kop Lovětínského sice Faldyna před brankou nasměroval jen do tyče, ale Suchý se už trefil. Hned po změně stran domácí zahrozili znovu, ale Faldyna s Vepřekem nevyužili přečíslení a Mezlík těsně přestřelil.

Další klíčový okamžik přišel v 68. minutě, kdy Faldyna na hranici vápna obešel obránce, položil si brankáře a s přehledem zvýšil. Navíc vzápětí musel po druhé žluté kartě ze hřiště hostující Fousek a Ústí dohrávalo v deseti. "Je to jeho styl hry, bohužel je drzý nejen s míčem, ale i na hřišti. Už jsem ho chtěl střídat, ale nestihl jsem to," uvedl na adresu vyloučeného hráče trenér Ústí Libor Pala.

Konečnou podobu dal výsledku v nastaveném čase stříbrný medailista z MS dvacítek Tomáš Cihlář, jehož střelu tečoval za záda vlastního brankáře jeden z ústeckých zadáků. "Výhru jsme ubojovali, proti silnějším soupeřům ale jen bojovnost stačit nebude. Jsem za výhru rád, musí nás nakopnout a do dalších zápasů nám dát sílu," řekl jihlavský trenér Zákostelský.

Jihlava - Ústí nad Labem 3:0 (1:0)
Branky: 40. Suchý, 68. Faldyna, 90+1. Cihlář. Rozhodčí: Moláček - Filípek, Hojsík. ŽK: Faldyna, Bartoš, Rabušic, Vepřek - Fousek, Benčík, Karlík. ČK: 69. Fousek. Diváci: 1040.
Jihlava: Tulis - P. Bartoš, Šedivý, Martin Suchý, Vepřek - M. Veselý (70. Čermák), Bayer, Lovětínský, Mezlík (90. Cihlář) - Simr (76. Rabušic), Faldyna. Trenér: Zákostelský.
Ústí n. L.: R. Novák - Valenta, David, T. Novák, Benko - Dvořák, Karlík, Martykán, Benčík (68. Franc) - Boček, Fousek. Trenér: Pala.

Reklama

Související témata: