Hlavní obsah

Fotbalisté Krče prohráli s Příbramí vlastním gólem

PRAHA

Fotbalisté Sparty Krč prohráli v šestém kole druhé ligy s Příbramí 0:1. Domácího brankáře Šilhavého překonal krátce po změně stran vlastním gólem spoluhráč Švejda. Hned v úvodu utkání se Krč dostala do gólové šance, Viskup však trefil jen spojnici tyče a břevna a dobíhající Vágner poslal míč nad branku. Postupně se začala projevovat příbramská zkušenost, od 25. minuty se hra vyrovnala a poločas se dohrál bez větších šancí na obou stranách.

Článek

Druhou půli zahájila Příbram náporem a po zmatku v domácí obraně poslal v 53. minutě Švejda míč do vlastní sítě. Z dalšího tlaku už hosté nic nevytěžili, postupem času se osmělila k protiútokům i Krč, ale v nervózním závěru se Středočechům podařilo hubené vítězství udržet.

Poslední okamžiky zápasu prožil domácí kouč Šimurka na tribuně, hlavní rozhodčí Makovička ho vykázal z lavičky za protesty.

Sokolov prohrál na Bohemce 0:1

Bohemians Praha na svém hřišti zdolali Sokolv 1:0. Na mokrém terénu vázl oběma soupeřům pohyb i kombinace, v prvním poločase si ani jedno mužstvo nevypracovalo vyloženou příležitost a veškeré pokusy o střelbu byly z větší vzdálenosti. Po změně stran oživil hru domácích střídající Ibe a po hodině hry zaznamenal jedinou branku zápasu Macháček. Šisler rozehrál rohový kop, po němž míč poletoval v šestnáctce Sokolova a dostal se až k Macháčkovi, který jej z bezprostřední vzdálenosti dopravil do sítě.

V dalším průběhu se hosté snažili o vyrovnání, posílili útok, ale do jediné vyložené šance se dostali až v nastaveném čase. Nedokázali ji však využít a z Prahy si neodvezli ani bod.

Třinec zdolal Hlučín

Plných šest kol čekali fotbalisté Třince na první vítězství. Až v utkání s Hlučínem se dočkali plného bodového zisku, ale pomohl jim nejdříve v 82. minutě brankář Kosmál hrubou chybou při vyběhnutí a v 90. minutě pak rozhodla nová posila z Brazílie Rodriguez, který efektní střelou přes hlavu stanovil konečný výsledek na 2:1.

Jako první ale chyboval v 57. minutě domácí brankář Dítě, kterému prošla do sítě Matějova malá domů. Předtím třinecký celek nevyužil čtyři slibné šance, když se střelci potýkali především se zbrklou koncovkou. Vše si pak domácí vynahradili až v závěru, když Hlučínští od 66. minuty hráli bez vyloučeného Moravčíka.

Opava porazila Vítkovice

Úvod zápasu vyšel mnohem lépe domácím fotbalistům: ve čtvrté minutě zahrál v trestném územím vítkovický stoper Hromkovič rukou a nařízenou penaltu poslal Barteska panenkovsky do středu branky. Ve 12. minutě po rohu hlavičkoval Kozák těsně vedle, o minutu později se dostal k míči na malém vápně Halaška a jeho tvrdou střelu zblokoval Hromkovič obličejem.

V 48. minutě poslal Barteska centr Kozákovi, avšak ten nemířil přesně. Kozákovu kličku ve vápně pak vystihl gólman Paleček a vyznamenal se i v 55. minutě, když vyrazil bombu téhož hráče na roh. V 59. minutě rozehrál Partyš roh a jeho přetažený centr usměrnil u zadní tyče do sítě Mezlík. Opavané byli i dál důraznější v osobních soubojích a díky vyššímu nasazení snadno dovedli zápas do vítězného konce.

Sparta Krč - Marila Příbram 0:1 (0:0)
Branka: 53. vlastní Švejda. Rozhodčí: Makovička - Hojsík, Douda. ŽK: Viskup, Šrámek - Penc, Pleško. Diváci: 348.
Krč: Šilhavý - Šrámek, Horkavý, Hubený (85. Matějka), Kordiak - Vojtíšek, Viskup, Kunt (78. Malina), Švejda (65. Dubský) - Kounovský, Vágner. Trenér: Šimurka.
Příbram: Hruška - Navrátil, Tarczal, Pleško, Hloušek (65. Hejdušek) - Huňa, Penc, Pilík (45. Šindelář), Nechvátal (87. Podrazký) - Nohýnek, Klesa. Trenér: Barát.
Bohemians Praha - Sokolov 1:0 (0:0)
Branka: 65. Macháček. Rozhodčí: Adam - Lhoták, Hrubeš. ŽK: Galbavý, Brzezina - Mach, Jiráček, Čada. ČK: 88. Ibe - 82. Jiráček. Diváci: 500.
Bohemians Praha: Winter - Macháček, Obermajer, Studík, Grznár - Majer (53. Ibe), Šisler (75. Jandzik), Lukeš, Zoubek (90. Hajník) - Galbavý, Brzezina. Trenér: Urban.
Sokolov: Kubásek - Kura, Hájovský, Němeček, Mach - Bauer (84. Frohna), Čada, Bakeš (79. Mlika), Jiráček - Habai (64. Vondrášek), Šorfa. Trenér: Kočí.
Třinec - Hlučín 2:1 (0:0)
Branky: 82. Kořínek, 90. Rodriguez - 57. vlastní Matěj. Rozhodčí: Matějek - Wilczek, Lakomý. ŽK: Rodriguez - Stoklásek, Sáblík, Moravčík, Švrček, Kovář. ČK: 66. Moravčík. Diváci: 932.
Třinec: Dítě - Lisický, Pindor, Zítka, Matěj (71. Hromada) - Malíř, Ďurica, Berger, Ceplák - Rodriguez, Jakus (65. Kořínek). Trenér: Čopjak.
Hlučín: Kosmál - Kopecký, Sáblík, Štýbar, Švrček - Moravčík, Prokeš (64. Bogdaň), Melecký, Stoklásek - Galajda (73. Kovář), Koubek (88. Hanus). Trenér: Samec.
Opava - Vítkovice 2:0 (1:0)
Branky: 4. Barteska z pen., 59. Mezlík. Rozhodčí: Kocourek - Mencl, Urban. ŽK: R. Novák, Derych, Nosko (všichni Vítkovice). ČK: 56. R. Novák. Diváci: 3172.
Opava: O. Novák - Kolínek, Mezlík, Pejša, Víšek - Partyš (89. Uvíra), Wirth (83. Matula), Barteska, Kiša - Kozák (76. Janoviak), Halaška. Trenér: Neček.
Vítkovice: Paleček - Kroker (46. Nosko), Derych, Hromkovič, Mikulenka - Baláž, Motyčka, Knapp, R. Novák - Schön (58. Valášek), Prohászka (89. Kříž). Trenér: Grussmann.

Reklama