Hlavní obsah

Slovácko vyhrálo v druholigové předehrávce v Jihlavě

JIHLAVA

Fotbalisté Slovácka zvítězili v páteční předehrávce 6. kola druhé ligy 1:0 v Jihlavě, které k úspěchu nepomohl ani nový trenér Karol Marko. O nevydařené premiéře nástupce odvolaného Luboše Zákostelského rozhodla penalta, kterou v prvním poločase proměnil Činčala.

Článek

Do domácí sestavy se vrátil jak čerstvý reprezentant do 21 let Gebreselassie, tak i stříbrný medailista ze světového šampionátu v Kanadě Cihlář. Oba se tak mohli předvést reprezentačnímu kouči Vítězslavu Lavičkovi, který zápas sledoval z tribuny.

Ten mohl vidět úvodní tlak Jihlavy, který ale k ničemu nevedl. Naopak na druhé straně zahřmělo hned z první vážné akce. Po kontaktu se Šedivým upadl v 27. minutě v pokutovém území Racko a Činčala nařízenou penaltu s přehledem proměnil.

Gól hosty povzbudil, a tak se loňský účastník první ligy začal osmělovat trochu více. Ve 42. minutě hned dvakrát napravil svůj penaltový faul Šedivý, když dobře načasovanými skluzy odebral v dobrých střeleckých pozicích míče Činčalovi a Šultesovi.

Domácí na Slovácko vyrukovali znovu v úvodu druhé půle. V 56. minutě se mohli díky Gebreselassiemu dočkat vyrovnání, ale střelu agilního stopera obrana srazila na roh. Další gólovku navíc domácí zahodili sami, když Mezlík po Veselého centru sám před brankářem pálil vedle. A když po trestném kopu Gebreselassie mířil hlavou do brány, vytáhl míč z čáry pohotový gólman Marek.

Druhá liga - 8. kolo
Jihlava - Slovácko 0:1 (0:1)
Branka: 28. Činčala z pen. Rozhodčí: Kocián - Kubáň, Čecháček. ŽK: Bartoš, Bayer, Mezlík - Kaspřák, Činčala, Šultes. Diváci: 1375.
Jihlava: Tulis - Bartoš, Šedivý, Gebreselassie, Drga - Veselý, Bayer, Lovětínský, Cihlář (83. Čermák) - Mezlík - Simr. Trenér: Marko.
Slovácko: Marek - Kaspřák, Šimáček, Ineman, Lysoněk - Racko (29. Šturma), Sloboda, Němčický (81. Eismann), Filipský - Činčala, Šultes (73. Vrba). Trenér: Malura.

Reklama

Související témata: