Hlavní obsah

Čupr: Neexistuje pro mě nic jiného než postup

Novou posilou hradeckých otroků se stal devětadvacetiletý fotbalista ze Sigmy Olomouc Martin Čupr. Vedení klubu tak splnilo přání trenérovi Klusáčkovi, který si do týmu přál přivést levenohého fotbalistu. „Bylo pro mě důležité, že se s trenérem znám,“ řekl univerzál pro stránky východočeského klubu na fchk.cz.

Článek

Jak se těšíte na svůj první trénink?

Těším se moc. Je to pro mě další štace. Hradec jsem uvítal všema deseti. Vážím si, že můžu být tady a pomoct Hradci v návratu do 1. ligy. Seběhlo se to rychle, ale už v létě proběhl první kontakt s trenérem Klusáčkem, ale bylo to v době, kdy už jsem byl v Olomouci na testech.

Co rozhodlo pro přestup do hradeckého klubu?

Rozhodlo to, že Hradec hraje o postup. Zažil jsem to už jednou v Boleslavi. Dále pro mě bylo důležité i to, že se znám s trenérem, který o mě stál. Ambice klubu jsou veliké, což je pro mě taky důležité.

Znáte některé hráče z dřívějších působení?

Na prvním místě je Míra Vodehnal, se kterým jsem v podstatě žil na Kypru, když jsme tam neměli manželky. Šmerdu, Woziho a Jirku Víta znám z působení v Boleslavi. I ostatní kluky znám od vidění, v komunikaci a se seznámením problém nebude.

Za Olomouc jste odehrál tuto sezónu pouze 72 minut v jediném zápase, jak se cítíte po fyzické a herní stránce?

Po fyzické určitě výborně. Pan Pulpit z Olomouce je náročný trenér. Kdo zažil a přežil jeho tréninky, tak je určitě dobře připraven. Co se týče herní stránky, tak jsem hrál pár zápasů za béčko nebo přáteláky.

Hradci se zatím daří a hraje na špici druholigové tabulky a hráči samotní se netají touhou po postupu. S jakým cílem přicházíte vy osobně?

Výsledky Hradce sleduji od začátku 2. ligy. Hraje o tu špici, která se teď trochu oddělila. Přicházím s tím postoupit a hrát 1. ligu za Hradec. Neexistuje pro mě nic jiného než postup.

Zítra vás čeká pravděpodobně premiéra v hradeckém dresu, v pohárovém zápasu proti Bohemians…

S trenérem jsem o tom ještě nemluvil. Asi by bylo nejlepší, kdybych zítra odehrál aspoň část zápasu. Určitě i pohár nebudeme brát na lehkou váhu, teď jsem zažil vyřazení v Olomouci s divizním soupeřem. Určitě nás ale nečeká lehký soupeř.

V neděli pak jedete do Příbrami, kde budete hrát o 1. místo…

V Příbrami jsem hrál rok a půl a bydlím tam. Příbram je pro mě překvapení. Po odchodech zkušených hráčů vede ligu a to o něčem svědčí. Viděl jsem zápas Příbram – Jihlava, kdy domácí vyhráli 5:1, nečeká nás tam určitě nic lehkého.

Reklama

Související témata: