Hlavní obsah

Příbram po první prohře vede druhou ligu jen o skóre

Fotbalisté Příbrami udrželi i přes první porážku v sezóně vedení v druhé lize. Po nedělním zaváhání lídra v Olomouci skončil remízou šlágr mezi jeho pronásledovateli Slováckem a Hradcem Králové a všechny tři celky mají na kontě 21 bodů.

Článek

Příbramskou neporazitelnost ukončil olomoucký HFK. Korčian hlavou a Grim dorážkou zblízka poslali Hanáky už v prvním poločase do vedení, autor prvního gólu pak po změně stran ještě trefil břevno. Vedoucí tým soutěže si vypracoval jedinou šanci až šest minut před koncem, ale Pence vychytal brankář Doležal.

V šlágru v Uherském Hradišti se hrál atraktivní fotbal, ale gólu se diváci dočkali až minutu před koncem. Hostující Šultes pohotovou dorážkou otevřel skóre, ale v nastavení remízu zařídil po centru Víta Rezek.

O bod méně než vedoucí trio má Opava, jež už v sobotu pěti góly pokořila Čáslav, přičemž hattrickem se na vítězství 5:1 podílel Kozák. Hladké vítězství slavili i Bohemians Praha, kteří vyhráli 3:0 na hřišti posledního Třince a po pátém utkání bez prohry za sebou vedou s tříbodovým odstupem skupinku pronásledovatelů.

Vedle Třince nevybředlo z krize ani Ústí nad Labem, jež dosud naplno bodovalo jen v prvním kole a dnes podlehlo doma Hlučínu 0:1. Oběma adeptům na sestup se po remíze se Sokolovem vzdálila o další bod Krč.

Výsledky - 10. kolo:
Sparta Krč - Baník Sokolov 1:1 (0:1)
Branky: 85. Matějka - 11. Bauer. Rozhodčí: Moudrý - Novák, Štěrba. ŽK: Šrámek, Vágner, Adauto - Costa. Diváci: 318.
Dukla Praha - Vítkovice 1:0 (0:0)
Branka: 72. Kulvajt. Rozhodčí: Adam - Ardeleánu, Urban. ŽK: Hanus, Daněk, Kulvajt, Palša - Schön, Thiago, Švec. Diváci: 487.
Třinec - Bohemians Praha 0:3 (0:2)
Branky: 5. Šisler, 18. Ibe, 82. Zoubek. Rozhodčí: Hájek - Peřina, Vysloužil. ŽK: Zítka, Dombi - Galbavý, Šisler. Diváci: 811.
Opava - Čáslav 5:1 (2:0)
Branky: 19., 54. a 58. Kozák, 6. Dujka, 51. Wirth, - 63. Dian z pen. Rozhodčí: Bílek - Hojsík, Jiřík. ŽK: Příhoda (Čáslav). Diváci: 2715.
Ústí nad Labem - Hlučín 0:1 (0:1)
Branka: 11. Kopecký. Rozhodčí: Paták - Pokorný, Mencl. ŽK: Stárek, Fousek, Martykán - Galajda, Stoklásek, Kovář. Diváci: 531.
HFK Olomouc - Příbram 2:0 (2:0)
Branky: 17. Korčian, 33. Grim. Rozhodčí: Mojžíš - Čecháček, Szarowski. ŽK: Josefík (Olomouc). Diváci: 708.
Hradec Králové - 1. FC Slovácko 1:1 (0:0)
Branky: 90. Rezek - 89. Šultes. Rozhodčí: Jílek - Filípek, Košec. ŽK: Vít, Pospíšil, Karal - Sloboda, Fischer, Šimáček, Kaspřák. Diváci: 2877.

Reklama