Hlavní obsah

Jihlavští fotbalisté uhájili v Sokolově deváté místo

SOKOLOV

Utkání sousedů v tabulce druhé fotbalové ligy mezi Sokolovem a Jihlavou gól nepřineslo. Tým z Vysočiny tak před svým sobotním soupeřem uhájil deváté místo v neúplné tabulce. Jednou se sice míč v síti ocitl, ale sudí trefu domácího obránce Kury neuznal kvůli Němečkově faulu na jihlavského brankáře Macháčka.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Ilustrační foto

Článek

Ten se v úvodu zápasu měl co ohánět a zlikvidoval několik slibných šancí domácího Baníku. První nebezpečné zakončení Jihlavy předvedl po kombinační akci ve 26. minutě Mezlík, ale branku minul. Z následného protiútoku centroval Salák k bližší tyči, jenže Šorfovu střelu Macháček vyrazil. Další šance přišly až po přestávce.

Po odvráceném rohovém kopu se dostal ke střele aktivní Mezlík, ale Kubásek se překvapit nenechal. V 50. minutě zase hlavičkoval těsně vedle domácí branky kanonýr Simr. Domácím v této fázi vázla kombinace a byli v defenzivě. Zábleskem změny byla Bauerova křížná střela ze 62. minuty, která těsně minula pravou tyč.

Sokolovu poté prospělo střídání a v poslední dvacetiminutovce měl převahu. V 80. minutě rozehrával rohový kop a obránce Veselý odvracel z brankové čáry na další roh. Střelu Macha z 85. minuty Macháček nadvakrát kryl a s přímým kopem Costy o dvě minuty později si poradil také. V nastavení ještě vylekala domácího brankáře střela z kopačky hostujícího Drgy mířící nad.

Bohemians Praha - HFK Olomouc 4:2

Už během prvních 20 minut padly tři góly. Nejprve za faul Obermajera proměnil ve 13. minutě Kropáček penaltu, z vedení se však tým HFK dlouho neradoval. Vzápětí totiž po spolupráci Brzeziny s Galbavým vyrovnal střelou k tyči volný Ibe. Ve 20. minutě neudržel domácí brankář Beláň z dálky vystřelený míč, ten se dostal ke Kropáčkovi a hosté se opět ujali vedení.

Hráči Bohemians Praha hráli zpočátku hodně zakřiknutě a nejistě v obraně. Soupeř byli iniciativnější a mohl skórovat i po trestném kopu Krutého. Těsně před odchodem do šaten se vyznamenal volný Šisler, který přízemní střelou k tyči podruhé vyrovnal.

Po změně stran oba celky hýřily aktivitou. V 61. minutě byl faulován domácí Macháček, z hranice šestnáctky z trestného kopu dobře zamířil Šisler a střelou do šibenice dostal Bohemians do vedení. Pojistku přidal v 74. minutě Brzezina, když poslal míč pod tělo padajícího brankáře Doležala. Čtvrtfinalista Poháru ČMFS tak nevyužil šanci předstihnout soupeře v tabulce.

Sokolov - Jihlava 0:0
Rozhodčí: Adam - Košec, Ubias. ŽK: Šedivý (Jihlava). Diváci: 1870.
Sokolov: Kubásek - Kura, Hájovský, Němeček, Thomas - Bauer, Čada, Costa, Mach - Šorfa (71. Jiráček), Salák (66. Habai). Trenér: Abrhám.
Jihlava: Macháček - Veselý, Šedivý, Suchý, Drga - Mezlík, Sviták, Lovětínský - Rabušic (68. Cihlář), Faldyna, Simr. Trenér: Marko.
Bohemians Praha - HFK Olomouc 4:2 (2:2)
Branky: 45. a 61. Šisler, 15. Ibe, 74. Brzezina - 13. z pen. a 20. Kropáček. Rozhodčí: Drábek - Teuber, Štěrba. ŽK: Lukeš, Brzezina, Ibe, Kwame - Krutý. Diváci: 550.
Bohemians: Belaň - Macháček, Obermajer, Lukeš, Studík - Galbavý (34. Fenyk), Kwame, Šisler (88. Janzik), Zoubek - Brzezina, Ibe (90. Majer). Trenér: Urban.
Olomouc: Doležal - Lošťák (81. Dadák), Zlatohlavý, Kotúlek, Josefík - Grim, Ševela (67. Lukášek), Janeček, Krutý - Korčián, Kropáček (60. Vodák). Trenér: Kalvoda.

Reklama

Související témata: