Hlavní obsah

Jihlava i v oslabení otočila v druhé lize zápas se Spartou Krč

JIHLAVA

Jihlavští fotbalisté zvítězili v předehrávce 14. kola druhé ligy nad Spartou Krč 2:1. Hosté přitom vstřelili úvodní gól už v sedmé minutě, ale skóre potom i v oslabení otočili Vácha a Faldyna.

Článek

Podzimní domácí derniéru nezačala Jihlava podle představ. Hned v 1. minutě sice po chybě zadáků Krče pádil na Švengrovu branku Simr, jeho nepovedená střela ale nemohla gólmana ohrozit a dorážku poslal Lovětínský vedle. Hosté pak v 7. minutě otevřeli skóre, když po trestném kopu nejdřív trefil Vojtíšek břevno a při pokračujícím závaru dorazil míč zblízka do sítě Waldhauser.

Další rána se na jihlavský tým snesla v 21. minutě, kdy Simr příliš vehementně protestoval proti neodpískanému zákroku a dostal červenou kartu. Po půlhodině hry pak domácí brankář Macháček neudržel míč po Adautově akci a Vojtíškovu dorážku nasměroval Suchý se štěstím těsně nad branku.

Do kabin se nakonec odcházelo za nerozhodného stavu. V 41. minutě našel Veselý ve vápně Váchu a ten hlavou zamířil k tyči, kam Švenger nedosáhl. Gól Vysočinu nastartoval, v 51. minutě rozehrál Lovětínský rohový kop a poslal míč přímo na hlavu Faldynovi, který dostal Jihlavu do vedení. Tím ale fotbal prakticky skončil; domácí v oslabení bránili těsný náskok a hosté už neměli sílu na zvrat.

Druhá fotbalová liga - 14. kolo:
Jihlava - Krč 2:1 (1:1)
Branky: 41. Vácha, 51. Faldyna - 7. Waldhauser. Rozhodčí: Bílek - Ondo, Tacina. ŽK: Suchý, Sviták, Lovětínský, Rabušic - Adauto, Dubský. ČK: 21. Simr (Jihlava). Diváci: 600.
Jihlava: Macháček - P. Bartoš, Sviták, Suchý, Vepřek - M. Veselý (81. Čermák), Bayer (27. Vácha), Lovětínský, Cihlář - Faldyna (65. Rabušic), Simr. Trenér: Marko.
Krč: Švenger - Švejda, Horkavý, Šrámek, Waldhauser (59. Matějka) - Dubský (46. Hubený), Poláček, Vágner, Kounovský - Adauto (73. Kordiak), Vojtíšek. Trenér: Šimurka.

Reklama

Související témata: