Hlavní obsah

Fotbalisty HFK Olomouc bude trénovat Martin Kotůlek

OLOMOUC

Martin Kotůlek vystřídá ve funkci trenéra druholigových fotbalistů HFK Olomouc Leoše Kalvodu, který odešel do konkurenčního Slovácka. Osmatřicetiletý vicemistr Evropy z roku 1996, který dosud v klubu aktivně působí jako hráč, povede tým zatím do konce sezóny společně Romanem Sedláčkem a Jiřím Doležílkem.

Článek

Bývalý dlouholetý obránce Sigmy, Brna či Opavy v lednu zahájí své první trenérské angažmá. Čerstvý držitel náležité licence se přitom však stále nechce jen tak vzdát hráčské kariéry. "Nějak to ještě musíme vyřešit, protože ve druhé lize trenér nesmí zároveň hrát. Ale s Martinem Kotůlkem jako s trenérem na zimní přípravu a jarní část druhé ligy počítáme. Po sezoně se rozhodneme jak dále," řekl ČTK šéf klubu z olomouckého předměstí Vladimír Dostál.

Volba na Kotůlka padla poté, co HFK neúspěšně zkoušel vyjednat příchod Radoslava Látala z Frýdku-Místku a Josefa Muchy z Opavy. "Pevně věřím, že si i po výměně na místě trenérů udržíme výkonnost. Leoš Kalvoda tady odvedl kus práce, vrcholem jeho působení byl postup do čtvrtfinále poháru, doufám, že Martin Kotůlek na jeho práci naváže," dodal Dostál.

Olomouc je po podzimní části soutěže šestá, na první Slovácko ztrácí šest bodů.

Reklama

Související témata: