Hlavní obsah

Veterán Mácha chce pomoci Příbrami zpět do ligy

PRAHA

V květnu bude Marcelu Máchovi 39 let. Na kraji obrany fotbalové Marily Příbram ale pořád odvádí kvalitní práci. Rychlostně za mladíky příliš nezaostává, vyniká zkušenostmi a dobrým čtením hry. Ví, kde má ve kterou chvíli být. V přípravě si s ním neporadili ani hráči Sparty.

Článek

„Hlavně zdraví, aby vydrželo. Dál si poradím. I když jsme teď v plném zápřahu a příprava je hlavně o nabírání fyzické kondice, pořád se cítím dobře. Žádné úlevy nemám. Únava zatím není tak hrozná, ale to ještě přijde, vždyť trénujeme teprve čtrnáct dní a skoro dva měsíce máme před sebou,“ usmíval se nejstarší druholigový fotbalista.

Co se týče věku, tak si žádné mety nedává. Zatím se cítí dobře. „Všechno se odvíjí od zdraví a požadavků trenérů. Jsem rád, že mohu hrát, protože nic jiného stejně neumím. Tak ať mi to vydrží co nejdéle,“ přál si. Jako jediný pamatuje vstup Příbrami do první ligy, v níž vydržela deset let. Nosil, a pokud je na hřišti stále nosí kapitánskou pásku. U mladíků má respekt, protože jim pořád stačí a má jim co říct.

„Oni tolik nedají regeneraci. Říkám jim, že to poznají později, ale když vylezou rychle z vířivky, nevadí mi to. Mám ji alespoň pro sebe a mohu si v ní v klidu lebedit, protože regeneraci hodně potřebuji,“ přiznal fotbalový veterán.

Příbram se vrátí do ligy

Když přijde řeč na boj o návrat do nejvyšší soutěže, vůbec o něm nepochybuje. „Příbram se vrátí. Máme na to a já chci mužstvu zpátky do první ligy pomoct. Ale jestli si ji ještě zahraji, to říct neumím. Bude záležet na mnoha faktorech. Nejen na mém zdraví, ale i zájmu trenérů a také vedení o moje služby,“ řekl Mácha.

Pokud by nabídku na prodloužení příbramské anabáze dostal, neváhal by. „Určitě bych to chtěl ještě zkusit, i když jako nejstarší hráč v nejvyšší soutěži. Jednoznačnou přednost ale má návrat klubu a pro něj udělám maximum,“ pravil rozhodným hlasem zkušený obránce Mácha.

O tom, co bude dělat po skončení kariéry, zatím nepřemýšlí. „Já vím, že už bych měl. Něco v hlavě mám, ale všechno teď pořád podřizuji fotbalu. Fakt nevím... Na šachtu to nebude, tam jsem začínal, ale už je všechny v Příbrami i okolí zavřeli. Nejraději bych zůstal v nějaké pozici u fotbalu,“ prozradil.

Vedení Marily do budoucna uvažuje o využití zkušeností a jména stále hrající legendy příbramského fotbalu. Zatím je ale Mácha pořád víc potřeba na hřišti v boji o postup zpět do nejvyšší soutěže.

Reklama

Související témata: