Hlavní obsah

Jihlava chce prodat 49 procent akcií fotbalového klubu

JIHLAVA

Zastupitelstvo Jihlavy v úterý schválilo výběrové řízení na prodej 49 procent akcií obchodní společnosti FC Vysočina Jihlava. Zájemce o 98 kusů akcií druholigového fotbalového celku musí složit na účet města minimálně 210 miliónů korun, které budou v následujících sedmi letech využity na provoz klubu.

Foto: fcvysocina

Zbrusu nová tribuna na jihlavském stadionu.

Článek

Náměstek primátora Radek Vovsík (ODS) na zastupitelstvu řekl, že hodnotit se bude podle výše nabídky a také plánovaných investic do klubu.

V pátek se podle něj sejde valná hromada FC Vysočina, jež převod akcií projedná se strategickým zájemcem. Deset procent akcií FC Vysočina nabízí také Pivovar Ježek, čímž by potencionální zájemce získal v klubu majoritu, upřesnil Vovsík. Jméno strategického zájemce odmítl do pátku zveřejnit. Cílem údajně maďarského investora je dostat FC Vysočina z druhé do první ligy.

Společnost má 200 kusů kmenových akcií

Základní kapitál obchodní společnosti FC Vysočina Jihlava, a.s., je dva milióny korun. Společnost má 200 kusů kmenových akcií zapsaných na jméno. FC Vysočina, a.s. je součástí skupiny PSJ, a.s. Holding.

Někteří zastupitelé projevili obavy z prodeje akcií a z dalšího osudu klubu. Vovsík připomněl, že téměř všechny politické strany měly ve volebním programu, že profesionální sportovní kluby nemá město významně podporovat, ale že se má starat o sport mládeže. Roční rozpočet klubu činí zhruba 36 miliónů korun, město podporuje mladé fotbalisty bezmála šesti milióny.

Reklama

Související témata: