Hlavní obsah

Vítkovice myslí s novými majiteli na záchranu a stabilizaci klubu

OSTRAVA

Záchranu v druhé lize a stabilizaci kádru si dali za svůj jarní cíl fotbalisté Vítkovic. Majoritní podíl klubu v zimě získala společnost Geofin, ale její majitel Daneš Zátorský zatím nemá žádné velkolepé plány. "Rozhodně nebudeme vyhlašovat, že chceme zpátky do ligy. V krátkodobějších plánech máme především celkovou stabilizaci klubu," uvedl Zátorský na úterní tiskové konferenci v Ostravě.

Článek

Nejbližší záměry by se měly dotknout přestupové politiky. Vítkovice před jarem ještě posílily tým o řadu fotbalistů na půlroční hostování, ale do budoucna chtějí kádr postavit na hráčích s pevnou příslušností ke klubu.

"První věcí je stabilizace kádru. Chceme snížit počet hráčů na hostování a utvořit silné jádro mužstva z vlastních hráčů," řekl Zátorský. "Do sportovní koncepce se ale plést nebudeme, budeme se snažit hráčům vytvořit dostatečně kvalitní zázemí pro práci," doplnil Zátorský, jemuž patří třeba i většinový podíl v basketbalovém klubu Geofin Nový Jičín.

Vítkovice jsou pouze jeden bod nad sestupovým pásmem

Vítkovice jsou po podzimu dvanácté, od sestupu je však dělí jediný bod. Tým je smířen s tím, že bude bojovat o udržení. "Bude to chtít odolnost a psychickou vyrovnanost. Od prvního přípravného zápasu hráče připravuju na to, že budeme pod tlakem," uvedl kouč Alois Grussmann.

Trenér v zimní přípravě se svými svěřenci intenzivně vylepšoval defenzivu. "Dneska hodně rozhoduje faktor prvního gólu. Zaměřili jsme se proto na perfektní defenzivu s tím, že gól vždycky vstřelíme," podotkl Grussmann.

Soupiska ostravského klubu se znovu výrazně změnila. Do kádru přišlo třináct nových nebo staronových tváří, opačným směrem se vydalo osm hráčů. Největší posilou by měl být olomoucký záložník Martin Pulkert. "Myslím si, že jsme silnější, ale to ukážou až mistrovské zápasy," dodal Grussmann.

Reklama

Související témata: