Hlavní obsah

Opava chce udržet postavení z podzimu a postoupit do první ligy

OPAVA

S jasným cílem udržet se na postupové příčce a po třech letech se vrátit do nejvyšší soutěže vstupují do jarní části druhé ligy fotbalisté Opavy. Slezané chtějí těžit především z domácího prostředí, kde na podzim neprohráli jediné utkání, pomoci by jim měly také dvě posily ze Zlína stoper Jaroslav Švach a záložník Václav Zapletal.

Článek

Opavští tuší, že ve vyrovnané tabulce, kde se prvních pět týmů vmáčklo do čtyř bodů, bude potřeba především neztrácet body na vlastním hřišti. "Předpokládáme, že v domácích zápasech naši soupeři neotevřou hru a budou bránit. Bude to velmi těžké, ale naším cílem do jarní sezóny je udržet si postupové místo," prohlásil na úterní tiskové konferenci trenér Jiří Neček.

Podobně hovořil i kapitán mužstva Jaroslav Kolínek. "V každém případě se chceme poprat o postup, ale je to jenom sport a nemusí to vyjít," řekl opavský záložník.

Druhý celek druholigové tabulky získal do konce sezóny na hostování zkušeného stopera Švacha, zálohu by měl zkvalitnit Zapletal. Naopak do Zlína se vrátil bek Tomáš Dujka, hostování v Opavě ukončil i liberecký zadák Milan Matula. Tomáš Sluka ukončil kariéru.

Opava chce více pracovat s mladými fotbalisty

Slezané se chtějí na jaře také zaměřit na mládež. "Naším cílem je postupně zabudovávat do A-týmu mladé fotbalisty, zkvalitnit tréninkovou přípravu mládežnických družstev a divákům předvádět kvalitní fotbal," prohlásil generální manažer klubu Pavel Hadamczik.

Kouč Neček si pochvaloval kvalitní přípravu. "V deseti přípravných zápasech se projevil seriózní přístup všech hráčů a mužstvo je fyzicky dobře připraveno. Start útočníka Kozáka je v prvním kole nejistý, ale máme dostatek kvalitních útočníků, kteří ho určitě nahradí," dodal Neček.

Opava vstoupí do jarní části druhé ligy sobotním utkáním s pražskou Duklou.

Reklama

Související témata: