Hlavní obsah

Fotbalisté Slovácka chtějí pod novým trenérem Kalvodou do ligy

UHERSKÉ HRADIŠTĚ

Pod vedením nového trenéra Leoše Kalvody, který po podzimu vystřídal odvolaného Pavla Maluru, se fotbalisté druholigového Slovácka chtějí vrátit do nejvyšší soutěže. Klub z Uherského Hradiště má po úvodní polovině ročníku velmi slibnou výchozí pozici, tabulku vede s náskokem jednoho bodu před Opavou.

Foto: Sport.cz

DEFAULT TITLE

Článek

V zimní přestávce získalo Slovácko tři posily: do středu pole Jaromíra Grima z HFK Olomouc a Slováka Petera Gondu, který si zahrál první ligu v Příbrami, do útoku přišel průbojný Lukáš Matůš z Bohemians 1905. "Chceme hrát pěkný fotbal a pochopitelně hlavně postoupit zpět do ligy. Jarní část druhé ligy bude těžká, neboť uchazečů o postup je více," uvedl na dnešní tiskové konferenci nový kouč Kalvoda.

Slovácku se podařilo udržet třiadvacetiletého obránce Petra Kaspřáka, o kterého se intenzívně zajímal polský mistr Wisla Krakov. Tomáš Sloboda se po skončení hostování vrátil do Slovanu Bratislava.

V zimní přípravě se tým dost trápil v koncovce. "Dokážeme si vypracovat vyložené šance, chybí nám ale jistota v jejich proměňování. Věřím ale, že se situace ve druholigových zápasech v tomto směru zlepší," dodal Kalvoda. Do jarní části druhé ligy vstoupí jeho svěřenci v sobotu na stadionu devátého Sokolova.

Reklama

Související témata: