Hlavní obsah

Fotbalisté Dukly a Čáslavi remizovali 2:2

PRAHA

Fotbalisté Dukly Praha remizovali v druhém jarním utkání druhé ligy s Čáslaví 2:2. O dělbě bodů rozhodl v 52. minutě hostující Hozda.

Článek

Čáslav šla do vedení ve 12. minutě. Po pravé straně utekl od půlící čáry Hubkovi Vošahlík a ideálně naservíroval metr před brankovou čáru Kocourkovi. Ve 35. minutě se Kulvajtova přihrávka odrazila od obránce k Hanusovi, který sám před brankářem vyrovnal.

Těsně před poločasovou přestávkou domácí skóre otočili. Dlouhý centr do pokutového území zpracoval Svatonský a pohotovou střelou po zemi z dvanácti metrů k bližší tyči zajistil Dukle vedení. Sedm minut po přestávce skončil po autovém vhazování a chybě obrany míč na hranici pokutového území u Hvozdy, který ranou po zemi vyrovnal.

Čáslav pak mohla znovu vést. Po Rychlíkově nepovedené malé domů špatně odkopl brankář Miščík, hosté však chybu nevyužili. Šanci rozhodnout promarnil 17 minut před koncem Svatonský, který 12 metrů před brankou slabě trefil míč a gólman Malík jej bez problémů chytil.

Hlučín porazil 1:0 Krč

Na obou mužstvech byla v úvodu znát značná nervozita a diváci tak hlavně v první půli příliš pohledný fotbal neviděli. V 10. minutě neproměnil Galajda sólo, další šance nepřišly a poločas skončil bez branek.

Po přestávce domácí fotbalisté zvýšili důraz v osobních soubojích, zpřesnili rozehrávku ve středu hřiště a nastěhovali se před pokutové území Pražanů. V 80. minutě pak svou převahu proměnili ve vedoucí gól, když po rohu skóroval Melecký.

Už předtím ale hosty několikrát podržel kapitán Pikl. Ten nejdříve v 49. minutě a pak o deset minut později zachraňoval na brankové čáře už za překonaného gólmana Diviše po střelách Koubka a Prokeše.

Hlučín - Sparta Krč 1:0 (0:0)
Branka: 80. Melecký. Rozhodčí: Mojžíš - Slavík, Santarius. ŽK: Moravčík - Nešpor, Jedinák. Diváci: 1068.
Hlučín: Kosmál - Kopecký, Švrček, Sáblík, J. Barcal - Moravčík (90.+3 Žižka), Melecký, Prokeš (86. Hanus), Stoklásek - Koubek (76. Vaculík) - Galajda. Trenér: Samec.
Krč: Diviš - Nešpor, Pikl, Soukup, Waldhauser - Flachbart, Kordiak, Kounovský (84. Matějka), Jedinák - Bureš (53. Houštecký), Vojtíšek (69. Dejmek). Trenér: Šimurka.
Dukla Praha - Čáslav 2:2 (2:1)
Branky: 35. Hanus, 42. Svatonský - 12. Kocourek, 52. Hozda. Rozhodčí: Hrubeš - Teuber, Pokorný. ŽK: Palša - Vošahlík. Diváci: 510.
Dukla: Miščík - Buryán (75. Mikula), Palša, Hubka, Rychlík - Svatonský, Adam, Ludačka, Hanus (63. Michal), Volek (46. Nečas) - Kulvajt. Trenér: Bittengel.
Čáslav: Malík - Kotrba - Skopalík, Skoupý, Pravda - Kurak, Pokorný (89. Sedláček), Jiroušek, Hozda (93. Haniak) - Kocourek, Vošahlík (68. Veselý). Trenér: Medynský.

Reklama

Související témata: