Hlavní obsah

Fotbalisté Příbrami doma jen remizovali s poslední Krčí

Fotbalisté Příbrami nedokázali v nedělním domácím utkání druhé ligy porazit poslední tým tabulky, přestože od 50. minuty hráli přesilovku po vyloučení Waldhausera, a přiblížili se k čelu tabulky jen o bod. Po remíze 1:1 s Krčí patří Příbrami dál čtvrté místo. Bodovalo i předposlední Ústí nad Labem, které doma hrálo nerozhodně s Jihlavou.

Článek

Waldhauser musel ze hřiště jen minutu poté, co se favorizovaní Středočeši ujali vedení. Po Kalabiškově přihrávce za obranu si Nohýnek přehodil krčského brankáře Diviše a střelou do prázdné branky otevřel skóre.

Hned po rozehrání Waldhauser u autové čáry fauloval Máchu a bez předchozího napomenutí dostal červenou kartu. Příbramští si hned vypracovali dvě slibné šance, ale Kalabiška hlavou mířil těsně nad a ránu náhradníka Huni skvěle vykopl Diviš.

Hosté ale nerezignovali a první varování vyslal Horkavý, který trefil tyč. V 79. minutě se už ale Krč radovala, když Hrušku překonal přízemní ranou Pikl. Stejný hráč mohl dokonce výsledek otočit, ale těsně před koncem střelou z dálky trefil tyč. Nepovedený zápas domácích završil vyloučením v poslední minutě Klesa.

Ústí přesilovku nevyužilo 

Sestupem ohrožené Ústí nad Labem přišlo v neděli v druhé fotbalové lize tři minuty před koncem o výhru nad Jihlavou, která navíc hrála už jen v deseti. Po Váchově vyrovnávacím gólu na 1:1 zůstali Severočeši v tabulce předposlední.

Domácí si od počátku vytvořili tlak, který ještě zesílil v závěru prvního poločasu. Jenže Mahmutovičova hlavička o centimetry minula jihlavskou branku, kterou o pět minut později bosenský útočník z další jasné šance překopl. V 42. minutě fauloval ústecký Valenta v šestnáctce Cihláře a rozhodčí Paták nařídil pokutový kop. Faldynovu nedůraznou střelu ale domácí brankář Novák zneškodnil.

Po přestávce dopravil ústecký Fousek míč do branky rukou a dostal žlutou kartu, Hanzlíkův centr nasměroval Mahmutovič do tyče a spálil tak třetí gólovou šanci v zápase. Poté se domácí Vondrášek prodral přes stopera Kadlece, který ho fauloval a dostal červenou kartu.

V 78. minutě rozehrál Hanzlík do jihlavské šestnáctky volný kop a Valenta střelou po zemi překonal Šimona. Hosté se ale ani v deseti nevzdali, v 86. minutě mířila Schneiderova hlavička těsně vedle tyče a o dvě minuty později bylo vyrovnáno. Vácha si naběhl na rohový kop a hlavou překonal Nováka. Na vyrovnávací branku Jihlavy už nedokázali domácí hráči odpovědět, naopak Novák zlikvidoval v 90. minutě Faldynovu dorážku nohou.

Druhá liga - 21. kolo
Ústí nad Labem - Jihlava 1:1 (0:0)
Branky: 78. Valenta - 88. Vácha. Rozhodčí: Paták - Hojsík, Jiřík. ŽK: Valenta, Fousek, Pimpara - Vepřek, Šimon. ČK: 76. Kadlec (Jihlava). Diváci: 571.
Ústí nad Labem: R. Novák - Dvořák, Džuban, T. Novák, Hanzlík - Vondrášek, Martykán, Valenta (86. Karlík), Benčík - Fousek (68. Mašanský), Mahmutovič. Trenér: Habanec.
Jihlava: Šimon - Sláma, Tlustý, Kadlec, Vepřek - Dupal (46. Veselý), Gába, Schneider, Cihlář (77. Rabušic) - Böhm (56. Vácha), Faldyna. Trenér: Marko.
Příbram - Krč 1:1 (0:0)
Branky: 49. Nohýnek - 79. Pikl. Rozhodčí: Jech - Pokorný, Štěrba. ŽK: Mácha. ČK. 90. Klesa - 50. Waldhauser. Diváci: 1000.
Příbram: Hruška - Pleško, Penc, Nohýnek, Mácha - Pilík, Tarczal, Podrazký (76. Mišun), Klesa - Kalabiška, M. Štochl (46. Huňa). Trenér: Pihávek.
Krč: Diviš - Waldhauser, Kordiak, Nešpor, Horkavý - Dubský (85. Švejda), Pikl, Bureš, Viskup - Jedinák (39. Hubený), Matějka (71. Dejmek). Trenér: Šimurka.

Reklama

Související témata: