Hlavní obsah

Fotbalisté Vítkovic dali čtyři góly ze standardních situací

OSTRAVA

Fotbalisté Vítkovic získali ve 23. kole druhé ligy díky pátečnímu vítězství 4:0 nad HFK Olomouc důležité tři body v boji o záchranu. Všechny čtyři góly padly ze standardních situací.

Článek

Do vedení šli domácí už ve 4. minutě, kdy Novák po faulu Lukáška na Prohászku proměnil pokutový kop. Penalta Vítkovickým ale pro další minuty spíš ublížila. Nepřesnou rozehrávkou dovolili Hanákům dostávat se před pokutové území, ale střelecké štěstí hosty opustilo. Hlavně pak Vodáka, jehož příležitosti ve 13., 30. a 35. minutě byly při větším klidu víc než stoprocentní.

Když v závěru prvního poločasu zvýšil po rohu Nováka hlavou na 2:0 Motyčka, vstoupili domácí do poločasu druhého jako vyměnění. Hned ve 48. minutě zachránil ještě hostující brankář pádem pod nohy sólo Schönovi, na hlavičku Prohászky o čtyři minuty už ale zareagovat nestačil - 3:0.

Pak vítkovický trávník začal skrápět hustý déšť, chybovat tak začali nejen hráči, ale i rozhodčí, který červenou po druhé žluté Josefíkovi udělil až po důrazném upozornění pomezního Večeři. Domácí si ale ani za této situace vedení vzít nedali. Naopak v 75. minutě zavěsil opět Prohászka po centru Hrdličky hlavou a domácí pak v poklidu už utkání dohráli do vítězného konce.

2. česká fotbalová liga - 23. kolo:
Vítkovice - HFK Olomouc 4:0 (2:0)
Branky: 52. a 75. Prohászka, 4. Novák z pen., 45.+1 Motyčka. Rozhodčí: Moudrý - Večeřa, Peřina. ŽK: Novák, Schön, Motyčka - Zlatohlavý, Josefík. ČK: 60. Josefík. Diváci: 640.
Vítkovice: Kraus - Hrdlovič (90.+1 Silveira), K. Doležal, Švehla, Derych - Valášek (40. Plešek), Pulkert, Motyčka, Novák - Prohászka, Schön (65. Lokša). Trenér: Grussmann.
Olomouc: M. Doležal - Lošťák, Lukášek, Zlatohlavý, Josefík - Spáčil, Ševela, Jakubovič, Krutý - Kropáček (64. Korčián), Vodák (79. Hanzel). Trenér: Uličný.

Reklama

Související témata: