Hlavní obsah

Opava v Sokolově prohrála třetí z posledních čtyř duelů, Bohemians nezaváhali

Fotbalisté Opavy prohráli v sobotním utkání 23. kola druhé ligy 0:2 v Sokolově a vážně jim hrozí, že přijdou o druhé místo v tabulce. Slezané nebodovali ve třetím z posledních čtyř zápasů a už čtyři kola čekají na výhru. Vedoucí celek Bohemians zvítězil nad Čáslaví přesvědčivě 6:1.

Článek

Mužstvo trenéra Martina Haška naopak potvrdilo, že to na aspiranty postupu umí a pravidelně je připravuje o bodové zisky. Od začátku utkání se hrál oboustranně útočný fotbal, v první půlhodině hry provázený i poměrně častým zakončením. Již v 6. minutě rozehrával z vlastní poloviny přímý kop Hájovský, míč prošel po zaváhání hostující obrany až do malého vápna k nabíhajícímu Duchničovi a ten z ostrého úhlu překonal Nováka. V 8. minutě mohl vyrovnat Zapletal, ale Bertelman jeho tutovku vyrazil. Ve 26. minutě mohli domácí své vedení zvýšit. Důrazný Duchnič odcentroval do dobré pozice domácímu střelci Mlikovi, ale ten poslal hlavičku nad Novákovu branku.

V druhé půli byli zpočátku domácí aktivnější, hru hostů provázelo hodně nepřesností. Jako první zahrozil střelou těsně vedle Duchnič. Na druhé straně prošel v 57. minutě centrovaný míč ke zcela volnému Partyšovi, ale Bertelman dalším výborným zákrokem domácí opět podržel. Od těchto chvil se aktivita hostů zvýšila a domácí obrana se dostávala často pod tlak.

Z ojedinělých protiútoků do otevřené obrany Moravanů však byli nebezpeční i Západočeši. Střela Javorského v 72. minutě skončila ještě těsně vedle, zvýšení vedení se domácí dočkali o tři minut později. Střídající Mach našel v pokutovém území volného Duchniče, ten centrovaný míč jen tečoval a šťastným lobem překonal vyběhnutého Nováka.

Sokolov - Opava 2:0 (1:0)
Branky: 6. a 75. Duchnič. Rozhodčí: Kovařík - Pokorný, Teuber. ŽK: Mezlík (Opava). Diváci: 1873.
Sokolov: Bertelman - Kaplan, Kura, Hájovský, Poděbradský - Salák (79. Šorfa), Čada, Javorský, Jiráček (73. Mach) - Mlika, Duchnič (90. Filip). Trenér: Hašek.
Opava: Novák - Uvíra (73. Půda), Mezlík, Pejša, Víšek - Zapletal (46. Partyš), Barteska, Wirth (58. Jelínek), Kiša - Halaška, Kozák. Trenér: Neček.

Čáslav držela s favorizovaným soupeřem krok jen prvních 25 minut, kdy přistoupila na otevřenou hru. Po půl hodině už od Bohemians zahřmělo a během pěti minut dokázali domácí získat dvoubrankový náskok. Ve 31. minutě dal pohotovou střelou Grznár úvodní gól zápasu, ve 35. minutě po chybě bránícího Kuraka zvýšil Fenyk na 2:0.

Převaha Bohemians pokračovala i po změně stran. V 58. minutě Fenyk z 28 metrů poslal míč přímo do "šibenice" Havránkovy branky. A když v 67. minutě Galbavý zúročil Zoubkův centr, bylo to již 4:0. Za stavu 4:1 po snížení Kocourka pokračovali domácí opět v tlaku - Adjei pálil ze 30 metrů, přízemní ránu brankář Havránek nechytil a míč přistrčil za brankovou čáru. V 87. minutě Galbavý zvýšil na 6:1, když mu na tento gól přihrál do volného prostoru Majer.

Bohemians Praha - Čáslav 6:1 (2:0)
Branky: 35. a 58. Fenyk, 67. a 87. Galbavý, 31. Grznár, 81. Adjei - 75. Kocourek. Rozhodčí: Možíš - Filgas, Jiřík. ŽK: Fenyk, Adjei - Sedláček, Skoupý. Diváci: 850.
Bohemians Praha: Winter - Macháček, Obermajer, Lincevič, Grznár (78. Majer) - Fenyk (82. Jandzik), Zoubek (71. Lukeš), Adjei, Turtenwald - Galbavý, Ibe. Trenér: Urban.
Čáslav: Havránek - Urban, Mráz, Skoupý, Hozda - Kurak (36. Jiroušek), Sedláček, Skopalík (51. Pokorný), Kocourek - Strnad, Veselý (69. Vošahlík). Trenér: Medynský.

Reklama

Související témata: