Hlavní obsah

Opava prohrála v Třinci a může přijít o druhé místo

Fotbalisté Opavy prohráli v sobotním utkání 26. kola druhé ligy v Třinci 0:1 a po nedělních zápasech mohou přijít o postupové druhé místo. Třinci zajistil těsné vítězství v 78. minutě Hupka. Poslední Sparta Krč přišla v 89. minutě o výhru nad Čáslaví a po domácí remíze 1:1 má velmi blízko k sestupu do ČFL. Vedoucí Bohemians Praha míří bezpečně za postupem, po vítězství 2:1 na hřišti HFK Olomouc vedou tabulku již o sedm bodů.

Článek

Fotbalisté Sparty Krč přišli v předposlední minutě sobotního zápasu 26. kola druhé ligy o výhru nad Čáslaví a po domácí remíze 1:1 mají velmi blízko k sestupu do ČFL. Čtyři kola před koncem ztrácejí poslední Pražané na čtrnácté Ústí nad Labem deset bodů.

Úvodní poločas nabídl nudný fotbal, hrálo se prakticky bez šancí na obou stranách. Druhá půle se pak dlouho nesla pod taktovkou Čáslavi, která měla mírnou převahu, z náhodného útoku však dalo gól domácí mužstvo.

Středočeši poté ještě přidali a v 89. minutě jim zajistil důležitý bod Vošahlík. Naopak krčské vyhlídky na udržení v druhé lize opět znatelně poklesly.

Krč - Čáslav 1:1 (0:0)
Branky: 77. Dubský - 89. Vošahlík. Rozhodčí: Adam - Pelikán, Tacina. ŽK: Šmerda, Jedinák - Strnad, Mráz. Diváci: 308.
Krč: Diviš - Nešpor, Horkavý, Vojtíšek (63. Matějka), Viskup (63. Kordiak) - Dubský, Šmerda, Kounovský, Jedinák - Bureš, Pikl. Trenér: Hřídel.
Čáslav: Havránek - Haniak, Sedláček (83. Veselý), Jiroušek (83. Skopalík), Kotrba - Vošahlík, Kocourek, Strnad, Hoza - Urban (46. Pokorný), Mráz. Trenér: Medynský.

Body s cenou zlata vybojovali v duelu s favorizovanou Opavou třinečtí fotbalisté. V první půli čekaly oba celky na soupeřovu chybu a diváci tak viděli jen opatrný fotbal mezi šestnáctkami. Pouze v úvodu měli domácí velkou šanci, ale po Chlebkově střele zastoupil překonaného Nováka na brankové čáře Kolínek.

Mnohem více brankových příležitostí se zrodilo v druhém poločase. V něm domácí brankář Lipčák zneškodnil mezi 56. a 67. minutou pět vyložených šancí Opavy, neuspěli proti němu Kiša, dvakrát Barteska, Kozák ani Halaška. Třinečtí se pak z tlaku vymanili a v 78. minutě se na ně usmálo štěstí, když po Bergrově rohu vyskočil nejvýše Hupka a vstřelil jediný gól zápasu.

Třinec - Opava 1:0 (0:0)
Branka: 78. Hupka. Rozhodčí: Příhoda - Filgas, Ondo. ŽK: Berger - Barteska, Uvíra. Diváci: 1412.
Třinec: Lipčák - Lisický, Chlebek, Formánek, Martinčík - Malíř (52. Lukšík), Berger, Hupka, Konečník - Veselý (81. Maceček), Doubek (86. Ďurica). Trenér: Kouřil.
Opava: Novák - Kolínek, Pejša, Mezlík, Jelínek - Zapletal (73. Uvíra), Wirth (57. Partyš), Barteska, Kiša - Kozák, Půda (46. Halaška). Trenér: Neček.

Devátý tým druhé ligy HFK se pustil do lídra soutěže Bohemians Praha bez respektu a během první čtvrthodiny měl dvě dobré šance. Vodáka i Toporčáka však vychytal brankář Winter. Jako první se radovali hosté, když se trefil kapitán Obermajer. Vyrovnat mohl Krutý, který se nádherně opřel do míče ze 30 metrů, ale Winter byl opět na místě.

Uspěl až zkraje druhého poločasu útočník Vodák střelou k tyči. O tři minuty později mohl otočit skóre Korčián, ale netrefil branku. A Pražané opět trestali. V 60. minutě vystřelil z hranice šestnáctky Qwame, jeho ránu tečoval jeden z domácích obránců a brankář Doležal gólu nezabránil. Snahy domácích o vyrovnání zhatil Lošťákův faul ze 71. minuty, který rozhodčí Hrubeš potrestal červenou kartou.

HFK Olomouc - Bohemians Praha 1:2 (0:1)
Branky: 53. Vodák - 14. Obermajer, 60. Qwame. Rozhodčí: Hrubeš - Chytil, Štěrba. ŽK: Ševela - Jandzik, Zoubek. ČK: 71. Lošťák (Olomouc). Diváci: 460.
HFK Olomouc: Doležal - Josefík, Zlatohlavý, Kalvoda (76. Dadák), Lošťák - Spáčil, Toporčák (68. Lukášek), Ševela, Krutý - Vodák, Hanzel (46. Korčián). Trenér: T. Uličný.
Bohemians Praha: Winter - Macháček, Obermajer, Lencevič, Turtenwald - Fenyk (90. Birhanzl), Jandzik (64. Janů), Qwame, Zoubek - Ibe, Galbavý (83. Majer). Trenér: Urban.

Fotbalisté Hlučína potřetí za sebou prohráli doma rozdílem jedné branky. Vítkovicím v sobotu podlehli 2:3 po trefě Schöna z první minuty nastavení, přestože měli téměř celý zápas navrch. Z vypracovaných šancí však dokázali proměnit pouze dvě - Galajda v 10. minutě otevřel skóre utkání a Hanus z penalty v 83. minutě vyrovnal na 2:2.

Hlučín - Vítkovice 2:3 (1:0)
Branky: 10. Galajda, 83. Hanus z pen. - 51. a 90.+1 Schön, 69. Doležal. Rozhodčí: Kocián - Dobrovolný, Santarius. ŽK: Bogdaň, Moravčík - Křiva, Schön, Motyčka, Mikulenka, Hrdlovič. Diváci: 1127.
Hlučín: Kosmál - Kopecký (73. Kovář), Štýbar, Švrček, Barcal - Žižka, Melecký (68. Prokeš), Bogdaň (73. Koubek), Moravčík - Galajda, Hanus. Trenér: Samec.
Vítkovice: Kraus - Hrdlovič, Švehla, Doležal, Derych - Pulkert, Motyčka, Křiva, Mikulenka (78. Valášek) - Schön, Prohászka. Trenér: Grussmann.

Reklama

Související témata: