Hlavní obsah

Fotbalisty Slovácka se pokusí dovést do ligy trenér Dekař

UHERSKÉ HRADIŠTĚ

Fotbalisty Slovácka povede v závěrečných čtyřech kolech druhé ligy trenér Jiří Dekař. Dosavadní kouč klubového dorostu nahradil Leoše Kalvodu, kterého vedení odvolalo po páteční porážce 0:1 v Ústí nad Labem.

Článek

Šestačtyřicetiletý Dekař si vybral za asistenta bývalého hráče Synotu Miroslava Hlahůlka a spolu vedli už pondělní trénink. Zápasovou premiéru si odbudou ve středu, kdy Slovácko hostí desáté Vítkovice.

Trenéři dostali za úkol dovést tým k postupu do první ligy. "Času není nazbyt," řekla ředitelka klubu Marcela Mrázková. Nového stálého kouče Slovácko hledá. "Rozhodnutí padne až začátkem července," uvedla Mrázková.

Slovácko vyhrálo podzimní část druhé ligy, přesto vedení klubu odvolalo trenéra Pavla Maluru, kterého vystřídal Kalvoda. Pod jeho vedením za pět měsíců získal tým v jedenácti zápase pouze 11 bodů. Klub je v tabulce na pátém místě a ztrácí na druhou Příbram tři body. "Jarní část druhé ligy je mnohem těžší, herní krizi se nevyvaroval žádný tým," řekla Mrázková.

Dekař dosud vedl ve Slovácku starší dorost. Jednačtyřicetiletý Hlahůlek skončil s prvoligovou kariérou na podzim 2001 a nyní působil v klubu v roli asistenta trenéra mladšího dorostu.

Reklama

Související témata: