Hlavní obsah

Mostecký šéf připustil, že v kabině byly problémy

MOST

Jako vždy energicky šermoval rukama a trpělivou učitelskou dikcí vysvětloval svá rozhodnutí, ale tentokrát se mu sezóna bilancovala hodně obtížně. Prezident fotbalového klubu z Mostu Petr Kabíček v úterý předstoupil před novináře a posléze i fanoušky, aby jim vysvětlil příčiny sestupu týmu do druhé ligy. Vinu svalil především na individuální chyby fotbalistů, připustil ale i problémy ve vztazích mezi hráči.

Článek

"Všichni z klubu jsme z toho hodně zklamaní a já asi nejvíc. Měli jsme dobře poskládaný tým a ještě v zimní přípravě jsem si myslel, že bychom se záchranou neměli mít problém," řekl Kabíček. "Někdy jsem z tribuny až nechápal, co se na hřišti dělo, srážely nás strašlivé chyby. Hodně gólů jsme dostali po standardkách, navíc někdo spočítal, že 75 procent branek jsme dostali v posledních 15 minutách," dodal.

Připomněl i řadu zápasů, v nichž prý Most poškodili rozhodčí, hlavní vina ale podle něho spočívala v hráčích. Ti už na konci jara tu a tam utrousili cosi o problémech v kabině, jejíž osazenstvo si příliš nerozumělo. Mladí cizinci se podle těchto informací příliš "nemuseli" s českými mazáky, do mužstva nezapadla ani řada zimních posil.

Kabíček se tomu dlouho bránil, v úterý však problémy poprvé připustil. "Patrně v týmu určitý nesoulad byl. Normálně jsem cítil v kabině dobrou náladu, vtipkoval Patrik s Patrickem (Gedeon s Oboyou), ale prohry to uměly hodně změnit," přiznal funkcionář.

Mužstvo čeká radikální řez

Výsledkem mosteckého trápení pak byly matné výkony, sestup a nakonec i radikální řez, který mužstvo čeká. "Dvacet minut po sestupovém zápase na Viktorce už jsem nestačil zvedat telefony a odpovídat cizím klubům, koho že pustíme," prohlásil Kabíček.

Před novináři se mu o odchodech příliš hovořit nechtělo, místo toho raději dlouze chválil mládežnický systém svého klubu. "Když jsme klub kupovali před pěti lety, šlo do mládeže 800 tisíc. Letos to bylo deset milionů a dorost má takové parametry, jaké mají nejvyspělejší týmy v republice," řekl mostecký šéf.

Přítomné poté překvapil ještě víc novou koncepcí, kterou chce problémy mezi hráči eliminovat. "Budeme do akademie zvát šestnáctileté hráče z ciziny, budou se učit česky, chodit tu do školy. Zbývá jen podepsat dohody se školami. Vyrostou tu s českými hráči, budou s nimi pít limonádu i chodit za děvčaty. A bariéra, která tu byla, by měla zmizet," plánuje Kabíček.

Nový Most má stát především na mladých hráčích z vlastní líhně i odjinud, navíc doplněných několika zkušenějšími fotbalisty. O rychlém návratu mezi elitu se ale v severočeském klubu příliš nahlas nemluví.

Reklama

Související témata: