Hlavní obsah

Trenér Bohemians Praha Urban bude tři dny slavit

PRAHA

Fotbalisté Bohemians Praha v sobotu vybojovali postup do Gambrinus ligy. Na svém hřišti ve 29. kole 2. ligy uhráli remízu 1:1 s Vítkovicemi. Po roce tak opět mění ligovou příslušnost. Ještě v loňské sezóně totiž hráli třetí nejvyšší soutěž. „Měli jsme za cíl záchranu a vznikla z toho druhá neskutečná sezóna po sobě,“ nechal se slyšet kapitán Bohemians Obermajer.

Článek

„Jako nováček jsme šli do druhé ligy s cílem udržet se. Místo toho jsme dokázali postoupit a navíc jsme se dostali strašně daleko v poháru,“ řekl bezprostředně po zápase Obermajer a dodal, že hráče teď čekají velké oslavy. „Bude to neskutečné,“ je si vědom kapitán Bohemians.

Vytouženého cíle se dočkal i trenér klokanů Luboš Urban. „Poslední krok je vždycky těžký, navíc bylo velké vedro. Musím pochválit Ibeho, jeho průnik a zakončení. To bylo vynikající. V závěru jsme museli hru trochu rozkouskovat, abychom to takhle dohráli,“ zhodnotil zápas kouč Bohemians.

Zároveň Urban nastínil program na několik nejbližších dní. „Hráči budou mít v neděli a v pondělí volno. Já půjdu dnes slavit, zítra půjdu taky a pak ještě pozítří. Loni jsme po postupu šli do restaurace a někteří včetně mě se vraceli až po dvou dnech,“ prozradil Urban.

Gólman Bohemians Praha Winter měl radost, že tým dokázal postoupit dva roky po sobě. „Je to moc hezký pocit. Sportovně se nám dařilo, jsem rád, že jsme si uhráli postup,“ řekl Winter, kterého stejně jako jeho spoluhráče čeká ve čtvrtek poslední druholigový zápas na půdě pražské Dukly.

Reklama