Hlavní obsah

Fotbalisty Bohemians 1905 povede definitivně v druhé lize Hoftych

Fotbalisty Bohemians 1905 povede v druhé lize trenér Pavel Hoftych. Ve čtvrtek byl v pražském klubu oficiálně uveden do funkce a stejně jako asistent Pavel Medynský podepsal dvouletou smlouvu s dvouletou opcí. ČTK to potvrdil ředitel Bohemians 1905 Lukáš Přibyl.

Článek

Po skončení sezóny a sestupu Bohemians 1905 do druhé ligy ukončil své působení u mužstva trenér Michal Zach, který tým převzal na posledních pět kol po Zbyňku Bustovi. "Úspěchem bude návrat do první ligy. To si všichni přejeme, je to náš cíl, protože Bohemka se svou historií a základnou fanoušků do ligy patří," uvedl Přibyl v tiskové zprávě.

Hoftych naposledy působil v prvoligovém Zlíně. "Lákal mě především klub s obrovskou tradicí. Cítím tady, že se fotbal dělá pro lidi. Je to pro mě nová výzva s jednoznačným cílem vrátit Bohemku do ligy," řekl nový trenér. "Byl jsem se podívat například na zápasy béčka s Chomutovem. Přišlo podobně lidí jako na Zlín na ligu a fandili, i když kluci dostali pět gólů. To mě fascinuje," dodal Hoftych.

S hráči se poprvé setká 17. června při zahájení přípravy. "Ale s částí kluků už jsem se viděl a hovořil jsem s nimi jednotlivě. Mají dlouho dovolenou, každý dostane pokyny, jak se připravit na start přípravy, abychom startovali ze stejné čáry," uvedl Hoftych, který hodlá vycházet ze současného kádru.

Reklama

Související témata: