Hlavní obsah

Agresivní fanoušci Opavy skončili na jihlavské záchytce

JIHLAVA

Proti agresivním fotbalovým fanouškům Opavy, kteří po prohře svého týmu 2:3 začali ničit zařízení na stadiónu v Jihlavě, museli ve čtvrtek večer zakročit policisté. Šest výtržníků bylo předvedeno k výslechu, ale kvůli podnapilosti byli eskortováni na protialkoholní záchytnou stanici. Výslechy začnou v pátek po jejich vystřízlivění, řekla mluvčí policie Jaroslava Slavíková.

Článek

Na místě zasahovala více než stovka policistů včetně pořádkové jednotky z Brna a strážníci. Už při zápase bylo rušno v hledišti, kde proti opavským výtržníkům zasáhla policie slzným plynem.

Na policii bylo předvedeno šest vandalů, kteří skončili na záchytce, při potyčce mezi fanoušky byl zraněn jeden člověk. Podle ředitele krajských záchranářů Lukáše Kettnera zdravotníci ošetřili dva zraněné fanoušky. "Měli tržné rány a popáleniny od dělobuchů," řekl.

"Dva nejagresivnější fanoušci byli převezeni na záchytku okamžitě, kde byli zpacifikováni, další čtyři po výslechu a sepsání protokolu na policii," řekl Martin Málek, mluvčí Služeb města Jihlavy, která provozují záchytku. Kvůli velké agresivitě museli být muži umisťováni do záchytných místností po jednom. Pro další tři přivezené fanoušky už nebylo na záchytce místo.

Příznivci převezení na záchytku se v opilosti většinou dopouštěli ničení veřejného majetku, útoků na veřejného činitele a veřejné pohoršení. Vesměs měli v krvi kolem dvou promile alkoholu. Opilci zaplatí za záchyt 4000 korun.

Prohra v Jihlavě připravila Opavu o šanci na návrat do první ligy.

Reklama

Související témata: