Hlavní obsah

Olomoucké béčko postoupilo z MSFL do druhé ligy

PRAHA

Až závěrečné dějství letošního ročníku MSFL rozhodlo o tom, že do druhé ligy postoupila Sigma Olomouc B. V pátečním utkání 29. kola přitom nedokázala zvítězit ve Zlíně a remizovala s tamní rezervou Teskomy 2:2. Stejně ale dopadlo i s jednobodovým odstupem druhé Znojmo, jež hrálo pouze 3:3 v Břeclavi.

Článek

Sestupem ohrožený Zlín B vedl nad lídrem tabulky už 2:0 dvěma brankami Šroma, na začátku druhého poločasu však Bajer vstřelil kontaktní gól a čtvrt hodiny před koncem už bylo skóre nerozhodné. Vyrovnávací trefa, jež posunula hanácký tým po roce zpět do druhé ligy, byla přitom vlastní. Jejím autorem byl zlínský Baranyai, jenž osm minut před tím vystřídal Poznara, a tak se mohli nakonec radovat hanáčtí svěřenci trenéra Jiřího Balcárka.

Zlín B nakonec nepotřeboval k záchraně ani bod, neboť patnáctá Lipová prohrála 1:2 v Brně s Bystrcí, a tak společně s Dolním Benešovem sestupuje do divize.

Znojemští vyhráli v Břeclavi úvodní poločas gólem Beleje, po změně stran ale vyrovnal Svoboda. Po druhé vedoucí brance hostí od Jaroše přišlo Znojmo o vyloučeného Podzemského a domácí dokázali zareagovat. Švarc z penalty vyrovnal a jeho spoluhráč Pokorný dokonce poslal Břeclav do vedení. Až tři minuty před koncem vyrovnal znojemský Minarech, na postup to ale už nestačilo.

V sobotu zbývá zkompletovat letošní ročník zápasy Mutěnice - Jihlava B a Dolní Benešov - Karviná.

MSFL - 29. kolo:
Zábřeh - Brno B 1:0 (0:0), Bystrc - Lipová 2:1 (0:0), Břeclav - Znojmo 3:3 (0:1), Zlín B - Olomouc B 2:2 (2:0).

Reklama

Související témata: