Hlavní obsah

Nemá cenu brečet, vyzývá Šmejkal. S dortem partnerce nepomáhá

Vlašim

Celý fotbal se zastavil a nikdo neví, jestli se soutěže zastavené kvůli pandemii koronaviru ještě stihnou dohrát. Teď je na místě trpělivost a obezřetnost. „Je to samozřejmě nepříjemné, ale bereme situaci takovou, jaká je. Fotbal teď musí stranou, zdraví je na prvním místě,“ uvědomuje si Daniel Šmejkal, trenér druholigové Vlašimi.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Daniel Šmejkal v akci

Článek

Poctivá zimní příprava přichází vniveč. Po jediném druholigovém jarním kole následovala nečekaná a nesjpíš hodně dlouhá pauza.

„Je to samozřejmě nepříjemné, ale bereme situaci takovou, jaká je. Fotbal teď musí stranou, zdraví je na prvním místě," poukázal trenér Daniel Šmejkal na klubovém webu Vlašimi.

Fotbalisté všech týmů se teď připravují podle individuálního plánu.

„Máme kondičního trenéra a hráčům zadává plán, který kluci musí plnit. Na internetu máme aplikaci, podle které kontrolujeme, jak pracují. Začátkem týdne jsem se všemi mluvil a mohu říct, že všichni se drží a pracují," popsal Šmejkal.

S rodinou vyráží do přírody

Ani v těžké chvíli není pesimista.

„Nad současnou situací nemá cenu brečet. Musíme se s tím poprat tak, jak to je. V České republice je situace proti ostatním státům stabilní a uvidíme, jak to bude pokračovat dál," uvedl devětačtyřicetiletý kouč.

Český internacionál a mistr ligy se Slavií v roce 1996 teď tráví čas se svou rodinou a vyráží na procházky do přírody.

„Máme s partnerkou malého syna, který bude brzo slavit druhé narozeniny," prozradil Šmejkal.

K menší oslavě patří samozřejmě i dort. „Péct bude partnerka a já asistovat určitě nebudu, protože nemá ráda, když jí do toho někdo zasahuje. Já jsem navíc takový, že zasahuji poměrně dost. Takže z bezpečnostních důvodů pomoc s dortem vynechám," smál se.

„Oslava samozřejmě proběhne v komornější atmosféře a až se vše přežene, oslavíme to ještě jednou a pořádně ve větším počtu," dodal Šmejkal pro klubový web.

Reklama

Související témata: