Hlavní obsah

Fotbalisty Slovácka povede v druhé lize slovenský kouč Jurkemik

UHERSKÉ HRADIŠTĚ

Fotbalisty Slovácka povede v příštím ročníku druhé ligy slovenský trenér Ladislav Jurkemik. Čtyřiapadesátiletý mistr Evropy z roku 1976 na jaře koučoval Ružomberok, kde ho po sezóně vystřídal bývalý trenér Sparty Michal Bílek.

Článek

Jurkemik nahradí na lavičce uherskohradišťského mužstva Jiřího Dekaře, jenž převzal tým v závěrečných čtyřech kolech letošního ročníku druhé ligy po odvolání Leoše Kalvody. Slovácko však do první ligy nepostoupilo, v rozhodujícím utkání prohrálo doma s Příbramí.

"Očekáváme od něj vytvoření silného, odolného mužstva, kterým nezatřese jedna neproměněná šance nebo jedno nepovedené utkání. Trenér Jurkemik je silná osobnost, která je známá svou náročností k sobě i okolí. Proto se na spolupráci s ním těšíme," uvedla na klubovém webu generální ředitelka Marcela Mrázková.

Jurkemik před časem vedl slovenskou reprezentaci i jednadvacítku, v roce 2004 získal mistrovský titul se Žilinou. "V českém fotbale jsem zatím nepůsobil a nabídku Slovácka beru jako výzvu," řekl nový trenér.

Do týmu se z hostování v Brně vrátil záložník Lukáš Kubáň, stříbrný medailista z loňského mistrovství světa do 20 let. K vytouženému postupu do první ligy má pomoci také zkušený obránce Tomáš Randa, který v sobotu uzavřel přestup z Olomouce. Naopak útočník Pavel Šultes zamířil do konkurenční Opavy.

Reklama

Související témata: