Hlavní obsah

Fotbalista Hartig se vrací do druholigových Bohemians 1905

PRAHA

Návrat do zelenobílého dresu druholigového klubu Bohemians 1905 ohlásil fotbalový útočník Lukáš Hartig. Ten do vršovického dolíčku zamířil na roční hostování z Olomouce. Média o tom ve čtvrtek informoval ředitel pražského klubu Lukáš Přibyl.

Foto: PRÁVO

Lukáš Hartig na archivním snímku v dresu Bohemians.

Článek

Vedení zároveň doufá, že se Hartig brzy zotaví po dvojnásobné operaci kolena. "Věříme, že v září by mohl nastoupit do mistrovských zápasů," uvedl Přibyl.

Sám Hartig by si přál naskočit do přípravy koncem srpna. "Levá noha už se mi dává pomalu dohromady, postupně začínám běhat. Nesmím nic uspěchat, ale zároveň už chci být na hřišti," vysvětloval hráč.

Jedenatřicetiletý důrazný útočník si vazy přetrhl poprvé loni v říjnu a letos na jaře si zranění obnovil, když se přimotal do rvačky v jednom z olomouckých barů. To byl také důvod, proč s ním Sigma přerušila spolupráci, byť na něj stále vlastní práva.

V Olomouci s hráčem, který před sedmi lety zazářil při povedené sparťanské jízdě Ligou mistrů a nakoukl i do reprezentace, kde však neodehrál ani jeden zápas, už dál nepočítali. Po někdejším hráči Petrohradu či Artmedie Petržalka ale sáhli "klokani", v jejichž dresu si Hartig před časem udělal jméno pod vedením kouče Vlastimila Petržely.

Odchovanec středočeských Býchor se také netajil svým přáním vrátit se k Botiči, kde je stále oblíbencem fanoušků. "S Lukášem jsme byli v kontaktu již delší dobu a sledovali jsme jeho zdravotní stav. Chodil k našim doktorům, prošel lékařskými prohlídkami, až poté jsme s ním uzavřeli smlouvu. Těšíme se, že svými výkony znovu strhne diváky i celé mužstvo," poznamenal Přibyl na adresu Hartiga, který v české lize nasbíral 82 zápasů a nastřílel 15 branek.

Reklama