Hlavní obsah

Také Zbrojovka se dohodla s fotbalisty na snížení platů

Aktualizováno

Dominový efekt se pomalu rozbíhá. Také fotbalisté druholigové Zbrojovky Brno se s ohledem na přerušení druhé ligy kvůli pandemii koronaviru dohodli s vedením klubu na dočasném snížení platů. K podobnému kroku už sáhla například trojice prvoligových celků Jablonec, Mladá Boleslav a Zlín.

Foto: fczbrno.cz

Útočník Jakub Přichystal (druhý zprava) se v závěru podzimu rozstřílel...

Článek

Další průběh sezony se vzhledem k vývoji pandemie dá těžko předvídat. Obě strany se tak shodly na vzájemné loajalitě.

„Jedná se o poměrné snížení platů hráčů a členů realizačního týmu, mnou počínaje, a je odvislé od výše platu. Kluci dohodu jednohlasně podpořili a přistoupili na ni dobrovolně, což je pro nás důležitý signál, že táhneme opravdu za jeden provaz," kvituje na klubovém webu sportovní manažer Tomáš Požár.

"Hráči si uvědomují, jak je vážná situace a že je potřeba si dočasně utáhnout opasky. Opatření platí do doby, než se opět začne hrát," dodává Požár.

Útok na postup se odkládá

Zbrojovka byla žhavým favoritem na postup do nejvyšší soutěže, v tabulce jí patří třetí příčka se ztrátou čtyř bodů na vedoucí Pardubice.

„Jednoznačně jsme souhlasili. Majitel se o nás stará, máme skvělý servis a všechno, co se řekne, platí. Vedení pro nás dělá maximum a tento vstřícný krok je to nejmenší, co můžeme na oplátku udělat my, aby se nám dýchalo trochu líp," říká za kabinu kapitán Pavel Eismann.

"Situace je nesmírně vážná, nikdy taková nebyla, a v kabině to pochopili všichni. Těžkou dobu musíme přečkat a jak to půjde, zase to nakopnout a rvát se o postup," zdůrazňuje Eismann.

Reklama

Související témata: