Hlavní obsah

Trenér Pardubic si dělá pořádek v hlavě

Pardubice

Žhavili senzační naději přímo postoupit do nejvyšší soutěže. Fotbalisté Pardubic vyhráli druholigový podzim a první příčku drží i po jediném odehraném jarním kole. Jejich marš ovšem zastavila nucená pauza s nejistým koncem. Velkou šanci teď Východočeši museli odložit na druhou kolej.

Foto: Josef Pešout, Sport.cz., Právo

Trenér fotbalových Pardubic Jiří Krejčí.

Článek

Fotbal se nehraje, soutěže stojí. Pětapadesátiletý kouč Jiří Krejčí tak aspoň odpovídal na otázky pro klubovou TV Vinice v živém facebookovém vysílání.

Složitou situaci způsobenou pandemií snáší těžce. „Je to hendikep. Vedle fotbalu mám rád i jiné sporty, třeba tenis. V televizi teď ale nic není. Co se týče života, je pro mě teď chudší. Téma číslo jedna je, jak já říkám, koroňák," kaboní se.

Dlouhou pauzu vyplňuje především vzděláváním. „Snažím se doplnit si zásobník tréninkových cvičení a udělat si trošku pořádek i v hlavě," usmívá se Krejčí.

Jeho hráči mu citelně chybí. „Moc se mi po nich stýská, mám je všechny rád. Snad to brzy překleneme a zase se sejdeme. Těším se na ně," líčí kouč druholigového lídra.

O svých svěřencích chce mít nadále přehled. „Sleduji hráče na sociálních sítích. Co vidím, tak jsou v pohodě. Těm ze zasaženějších oblastí jsem i volal. Zatím jsou v pořádku, fotbal jim ale určitě chybí," popisuje Krejčí.

Reklama

Související témata: