Hlavní obsah

Opavský fotbalista Kozák přestoupil do Lazia Řím

OPAVA

Opavský fotbalista Libor Kozák přestupuje do Lazia Řím. Devatenáctiletý útočník druholigového týmu a člen české reprezentační devatenáctky v sobotu s vedením italského celku podepsal pětiletou smlouvu.

Článek

Kozák se tak stal novým spoluhráčem reprezentačního stopera Davida Rozehnala. Za opavského odchovance, který v minulé sezóně v barvách Slezského FC ve druhé lize nastřílel jedenáct branek, Lazio podle neoficiálních informací zaplatí částku zhruba kolem 1,2 miliónu eur.

O Kozáka se ucházelo více klubů: v české lize o něj usilovala především Olomouc, ale zájem měla třeba i Ostrava. "Je pravda, že nabídek jsme měli více. Jak z české ligy, tak ze zahraničí. Ale myslím, že jsme se rozhodli pro správný i slavný klub, ve kterém Libor může sportovně růst," uvedl generální manažer Slezského FC Pavel Hadamczik.

K Laziu se připojí po ME hráčů do 19 let

Nová posila se k Laziu připojí až po evropském šampionátu hráčů do 19 let, který se v České republice hraje ve druhé polovině července. Římský klub si však Kozáka pro jistotu smluvně zavázal už před jeho startem. "Víkend bude Libor ještě v Opavě, ale v pondělí už odjíždí na reprezentační soustředění. Dneska se s ním oficiálně chceme před našimi fanoušky rozloučit během přípravného utkání s Karvinou," podotkl Hadamczik.

Pro Opavu je to největší přestup v historii. Klub prodal přímo do zahraničního velkoklubu vlastního odchovance bez jediného startu v nejvyšší soutěži. Do prvního mužstva se Kozák podíval teprve vloni na jaře, ale hned ve své premiéře skóroval a díky svým střeleckým vlohám hned získal pevné místo v základní sestavě. Během necelých dvou sezon ve druhé nejvyšší soutěži nastřílel osmnáct gólů.

V dvanáctém týmu uplynulé sezóny Serie A čeká Kozáka velká výzva: vytlačit někoho ze sehraného útočného páru Goran Panděv - Tommaso Rocchi. Kozákovi navíc bude konkurovat i argentinský útočník Mauro Zarate, který míří na Olympijský stadión přes jarní hostování v Birminghamu z katarského klubu Al Saad.

Reklama

Související témata: