Hlavní obsah

Práce místo zápasového adrenalinu. Lacko řeže stromy, vyhazuje cihly, odváží zeminu a suť

Jihlava

Prožívá neplánovanou pauzu jako ostatní hráči a uvědomuje si, jak moc mu fotbal chybí. Hlavně parta a zápasový adrenalin. Matúš Lacko se zkouší zabavit prací na pozemku, kde plánuje postavit dům. "Alespoň tak trochu efektivně využívám volný čas a přijdu na jiné myšlenky," říká záložník druholigové Jihlavy.

Foto: fcvysocina.cz

Jihlavský záložník Matúš Lacko v akci.

Článek

Nehraje se, netrénuje se. Fotbalisté se mohou připravovat jen individuálně.

"Tento čas celá rodina logicky nejvíce trávíme v bytě. Je jasné, že to je občas trochu ponorka a není lehké dítka zabavit. Hračky jsou všude a uklízíme je tedy vždy až po pár dnech nárazově. Nebo se přesouváme do vedlejší vesnice k rodičům manželky, kde postupně dáváme dohromady pozemek, na němž bychom chtěli postavit domeček. Čistíme ho, řežeme stromy, vyhazujeme cihly, odvážíme zeminu a suť..." líčí pro klubový web Matúš Lacko, zanedlouho třiatřicetiletý záložník.

Vysočina je po jediném jarním kole, jež se stihlo odehrát, druhá v tabulce s tříbodovou ztrátou na vedoucí Pardubice. Touto dobou měla útočit na přímý postup do nejvyšší soutěže, ale fotbalové plány jsou u ledu.

Během pandemie koronaviru jsou možné jiné aktivity. "Je určitě skvělé, že se v domácím prostředí mohu věnovat rodince. Ale tím asi výčet výhod končí. Spíše bych potřeboval být s dětmi venku, neboť jsou doma stále zavřené a těžko se jim vysvětluje, proč při slunečném počasí nemohou na dětské hřiště. A netřeba dodávat, jak moc mi schází každodenní soužití s fotbalovou partou v kabině, na hřišti... Na kolektiv jsem zvyklý od mala a moc mi chybí. Stejně tak i zápasový adrenalin," poukazuje zkušený fotbalista.

Trenér jim dává záhul na dálku

S úsměvem dodává, že trenér Kučera dává hráčům prostřednictvím individuálních plánů docela záhul. "Mám výhodu, že posilování nebo fyzickou zátěž mohu kompenzovat prací na stavebním pozemku. I díky tomu jsem každý večer docela strhaný. Vlastně takto efektivně využívám své tréninkové úsilí," usmívá se Lacko.

Pauza přišla Jihlavě samozřejmě velmi nevhod. "Já jsem po X letech, možná poprvé v životě, konečně absolvoval vydařenou přípravu. Cítil jsem se velmi dobře kondičně a silově připravený. Doufám, že nás současné individuální plány po fyzické stránce udrží ve formě," lituje opora Vysočiny.

Vývoj jara teď ovšem hráči nemohou ovlivnit. "Všichni musíme být trpěliví, počkat a být co nejlépe nachystaní na opětovný rozjezd fotbalové sezony," ja Lackovi jasné.

Reklama

Související témata: