Hlavní obsah

Druholigová Dukla Praha získala dva další zkušené fotbalisty

Dva další zkušené fotbalisty získala druholigová Dukla Praha. S týmem z Julisky v úterý uzavřel dvouletý kontrakt třiatřicetiletý Patrik Gedeon, na tutéž dobu by měl podepsat smlouvu i stejně starý brankář Martin Svoboda. Oba spolu dosud hráli za SIAD Most.

Článek

Gedeonův příchod přitom již dříve ohlásila Viktoria Žižkov, ale záložník, který odehrál v české nejvyšší soutěži 191 zápasů a vstřelil 18 branek, nakonec zakotvil na druhém konci Prahy.

"Podepsal s námi dvouletý kontrakt. My o něj stáli dlouho, ale sám hráč upřednostňoval ještě prvoligové angažmá. Na Žižkově ale asi vycítil, že s ním kouč Griga příliš nepočítá, a tak přestoupil k nám," řekl dnes ČTK generální ředitel Dukly Petr Voženílek.

Gedeon, jenž má na kontě i tři reprezentační starty, dříve oblékal dresy Blšan a Slavie, v zahraničí působil v lichtenštejnském Vaduzu a v Polsku. Gólman Svoboda odehrál 54 ligových zápasů, většinu z nich v Mostu a několik v Hradci Králové.

V letním přestupním termínu již Dukla získala další tři zkušené hráče: tým posílili Jiří Novotný, Michal Kolomazník a Luděk Zelenka.

Reklama

Související témata: