Hlavní obsah

Sejdou se v klubu neprůstřelných? Internacionál se šlechtickým příjmením má nástupce

Díky 118 vychytaným nulám mu patří 11. příčka v Klubu ligových brankářů. Antonín Kinský má mistrovský titul s Libercem z roku 2002 a také bronz z EURO 2004 v Portugalsku. Teď se ve stopách úspěšného čtyřiačtyřicetiletého otce vydává také jeho stejnojmenný sedmnáctiletý syn. Gólman reprezentačního výběru U17 přestoupil z pražského Tempa na Julisku do Dukly. Tam, kde začínal i táta.

Foto: fkdukla.cz

Jméno Antonín Kinský už znovu patří k pražské Dukle...

Článek

Dukla Praha, Marila Příbram, Slovan Liberec, Saturn Ramenskoje. Jména štací, na kterých Antonín Kinský působil. A vysloužil si také pět startů v reprezentačním áčku.

S Duklou teď spojí svoji kariéru také jeho sedmnáctiletý syn Antonín. Vedení se na konci zimního přestupního období dohodlo na podmínkách přestupu s FC Tempo Praha.

Junior chytá v České lize dorostu U19.

„Věříme, že talentovaný brankář půjde ve stopách svého úspěšného otce, bývalého ligového gólmana, který začínal svoji profesionální kariéru v Dukle. Tondovi přeji přinejmenším stejně tak úspěšný vstup do profesionálního sportu a věřím, že jeho kariéra bude úspěšná," říká na klubovém webu sportovní ředitel Pavel Vandas.

Kluk je daleko cílevědomější

Mladý Tony už je třetí generací rodinné brankářské dynastie se šlechtickým příjmením. Hostování změnil v trvalý přestup.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Brankář Antonín Kinský během tréninku reprezentace v Seefeldu.

„Myslím, že ve svých letech je daleko cílevědomější a lepší než tehdy já. Řekl bych, že má talent a charakter, má chuť a vůli trénovat, ale je otázka, jak to bude. Člověk potřebuje mít v kariéře i trochu štěstí. Předpoklady na dobrou kariéru určitě má," popsal pro web Slovanu starší Kinský, který na synův vývoj dohlížel jako trenér brankářů v Tempu.

O juniora se zajímali také Bohemians. Přednost dostala Juliska.

„Má to pro mě určitou symboliku. Na Dukle začínal kariéru můj děda i táta. Já jsem teprve na začátku té své a věřím, že to je správný krok. Zároveň vnímám, že jde také o určité vyjádření důvěry od klubu, kterou se nebudu snažit vrátit pouze podepsáním smlouvy, ale především svými výkony na hřišti," ujišťuje Antonín Kinský mladší.

Reklama