Hlavní obsah

Slovácko s výrazně obměněným kádrem touží po ligovém návratu

Fotbalisté druholigového Slovácka po loňském neúspěšném pokusu o rychlý návrat do nejvyšší soutěže v letní přestávce výrazně pozměnili kádr, ve kterém je deset nových hráčů. Obměnu podtrhla i výměna na trenérském postu, tým převzal zkušený čtyřiapadesátiletý slovenský kouč Ladislav Jurkemik. Cílem těchto kroků je návrat do nejvyšší soutěže, ale na rozdíl od loňska jej vedení klubu tolik nezdůrazňuje.

Foto: Sport.cz

DEFAULT TITLE

Článek

"Nechceme opakovat své chyby a opět předčasně slibovat jasný postup. Ale na druhou stranu jsme podstatně posílili celý kádr a získali prvotřídního trenéra. Proto je patrné, kam směřujeme," uvedla na středeční tiskové konferenci před zahájením druhé ligy generální ředitelka Slovácka Marcela Mrázková.

Novými hráči jsou Richard Hrotek, René Formánek, Tomáš Randa, Martin Psohlavec, Jan Berger a z hostování v Brně se vrátil Lukáš Kubáň. Celá tato šestice má prvoligové zkušenosti. Kromě toho tým doplnili mladíci Milan Kerbr, Jiří Perůtka, Václav Ondřejka a Petr Reinberk. "S posilami, které se podařilo během léta získat, přichází do týmu především zkušenost a vyzrálost, která na jaře ve vypjatých zápasech ambicióznímu týmu chyběla," dodala Mrázková.

Kádr už je takřka uzavřen. Před zahájením soutěže ještě přišel na zkoušku čtyřiatřicetiletý slovenský brankář Miroslav Filipko, který odchytal v české lize v dresu Českých Budějovic 40 zápasů. Naposledy působil Filipko v řeckém Iraklisu Soluň.

Reklama

Související témata: