Hlavní obsah

Jihlava pomýšlí na návrat do první ligy

JIHLAVA

Na návrat do první ligy v časovém horizontu tří let pomýšlejí fotbalisté Vysočiny Jihlava, kteří dokázali v letní přestávce tým posílit. Vedle olomouckého brankáře Jana Vojáčka do Jihlavy zamířili stoper Jakub Rezek, středopolař Michal Drábek z Mutěnic a také Brazilec Oliveira, který může hrát na levé straně obrany i zálohy. Po vleklém zranění se do druholigového kádru vrátil útočník Vladimír Peška.

Foto: fcvysocina

Zbrusu nová tribuna na jihlavském stadionu

Článek

"Do nejvyšší soutěže bychom samozřejmě chtěli postoupit okamžitě. Jsme však realisté a z předchozí zkušenosti víme, že do ligy musíme vstoupit maximálně připraveni. Jestli tomu takto bude za tři roky, nebo už příští rok v létě, je nyní předčasné soudit. Hodně mohou napovědět podzimní výkony a výsledky," uvedl na dnešní tiskové konferenci ředitel jihlavského klubu Zdeněk Tulis.

Fotbalistům Jihlavy se podařilo v zimní přestávce po příchodu nového kouče Karola Marka stabilizovat hráčský kádr, který v jarní části patřil v druhé lize k nejlepším. "Sehraný tým by mohl být naší výhodou. Ale na loňský ročník musíme zapomenout. Nyní vše začne opět od nuly. Důležité je, že se nám v letní přestávce vyhýbala zranění," poznamenal Marko.

Vedení klubu se podařilo dořešit po složitém období stabilizovat zásluhou největších akcionářů i ekonomickou situaci. "Přesto do sezóny vstupujeme s vědomím, že rozpočet pro nadcházející soutěžní ročník budeme naplňovat v průběhu celého roku. Naši ekonomickou bilanci dokázal vylepšit nedávný přestup talentovaného záložníka Hušbauera do prvoligové Viktorie Žižkov," dodal Tulis. Rozpočet klubu v nadcházející sezóně se bude pohybovat okolo 35 miliónů korun.

Reklama

Související témata: