Hlavní obsah

Hoftych: S Bohemkou chceme postoupit do ligy a být konkurenceschopni

PRAHA

Fotbalový klub Bohemians 1905 se chystá po sestupu z Gambrinus ligy na druhou českou nejvyšší soutěž. Fanoušky však pád z první ligy neodradil, na první zápas 10. srpna v Ďolíčku proti Opavě se dá očekávat vysoká návštěva.„Máme prodáno 3150 permanentních vstupenek, což je padesát procent kapacity stadiónu,“ hlásil na předsezónní tiskové konferenci ředitel klubu Lukáš Přibyl.

Článek

Na přání fanoušků byla rozmontována tribuna za brankou a na jejím místě bude sektor pro stojící diváky. Vršovická Bohemka se mezi fanoušky stále drží velké oblibě. Dokazuje to i fakt, že se fanoušci podílí 25 - 30 % na chodu klubu, což je na české poměry nevídané. „V lize se toto číslo pohybuje okolo sedmi procent. My se v tomto hodně blížíme vyspělým západoevropským klubům. Bohemka je v tomto směru zcela jedinečná,“ řekl spokojeně Přibyl a dodal, že roční rozpočet klubu se činí 40 miliónů korun.

Hoftych chce postoupit do první ligy 

Nový kouč klokanů Pavel Hoftych by rád viděl Bohemku příští rok opět v první lize. „Je to náš hlavní cíl, ale hlavně chceme být konkurenceschopni a bojovat o vyšší patra tabulky. Je to běh na několik let,“ nechal se slyšet trenér a pokračoval: „Cesta záchrany Bohemky je nevídaná. Chtěl jsem se na tom také podílet.“

S hráčskou kariérou skončili zkušení Karel Rada a Michal Šmarda, do Sigmy Olomouc přestoupil Michal Ordoš. Po dlouhodobém zranění se vrací Jiří Rychlík a Vladimír Bálek, na hostování přišel z Olomouce útočník Lukáš Hartig. „Navíc se k nám připojil i Jan Morávek, což je pro mě obrovská posila. Nyní je na nás, na trenérech, abychom hráče dostali výše, než jsou teď. Spousta kluků má v hlavě určitou nejistotu a my je toho musíme zbavit,“ řekl Hoftych.

Venkovní dresy budou podle přání fandů žluté

Další možné posílení klubu bude vedení zvažovat až po několika odehraných zápasech. „V úvahu přichází hostování hráče z některého prvoligového klubu, například ze Sparty, či ze Slavie. Když už by ale někdo přišel, tak by to musel být kvalitní fotbalista,“ řekl Hoftych, který si je vědom obtížnosti soutěže. „Druhá liga je v čele nesmírně vyrovnaná, ale zároveň mediálně nezajímavá,“ všiml si kouč.

Klub v úterý také oficiálně představil novou sadu dresů, které budou mít hráči k dispozici. Na domácí utkání to budou tradiční zelenobílé. Na hřištích soupeřů fotbalisté vyběhnou nově ve žlutých tričkách a černých trenkách. "Tuto barvu si fanoušci sami vybrali, dali jsme jim na výběr čtyři sady dresů a fanoušci zvolili tuto," řekl k novince Přibyl.

Reklama