Hlavní obsah

Hradec Králové touží po návratu do ligy, pomoci má Kaufman

Fotbalisté Hradce Králové budou v nadcházející sezóně druhé ligy usilovat o návrat do nejvyšší soutěže. Největší posilou Východočechů by se mohl stát devětadvacetiletý útočník či záložník Jiří Kaufman, hráč se zkušenostmi z bundesligy, jehož přestup by měl být podle představitelů klubu vyřešen během příštího týdne.

Článek

Předseda představenstva Richard Jukl vytkl před sezónou jasný cíl: postoupit do první ligy. "Uděláme maximum pro to, abychom hráli na nejvyšších příčkách. Hradec si nejvyšší soutěž zaslouží," řekl na dnešní tiskové konferenci nový trenér Oldřich Machala, jehož asistentem je Michal Šmarda.

Kaufman má za sebou osm sezón v Německu, kde hrál za Hannover, Chotěbuz, Karlsruhe a Aue. S Hradcem se už připravuje. "Byl tady signál z první ligy, ale pro Hradec mluví řada věcí. Hrál jsem osm let v zahraničí, takže v případě nového angažmá beru zřetel hlavně na rodinu. Hradec je blízko a projevil o mě eminentní zájem," uvedl Kaufman.

Novým kapitánem týmu se stal Radim Wozniak. "Určitě půjdeme do sezóny s cílem napravit nepovedené jaro, špatné výsledky a předvedenou hru. Budu doufat, že navážeme na kvalitní výsledky z přípravných zápasů a že přilákáme diváky do ochozů," prohlásil Wozniak. V úvodním kole druhé ligy přivítá Hradec v neděli fotbalisty Karviné.

Reklama