Hlavní obsah

Vítkovice znovu touží po klidnější sezóně

OSTRAVA

Po sezóně, ve které by se jako každoročně nemuseli do posledních kol třást o druholigovou existenci, touží fotbalisté Vítkovic. Menší ostravský klub má i jinou vábničku: porazit v dalším kole Poháru ČMFS Frýdek-Místek a vyzvat doma Spartu.

Článek

Nejzvučnější akvizicí se během letní přestávky stal bývalý záložník Bohemians 1905, Slavie nebo ruské Jaroslavle Tomáš Kuchař. Tým se na jaře už nemůže opřít o Martina Pulkerta, který se vrátil zpátky do Olomouce, ale z noviců by se místo něj mohl prosadit Jaroslav Diviš. Posila z divizní Hlavice dala čtyři góly Havířovu při nedělním pohárovém vítězství 5:0.

"Má předpoklady, vždyť byl nejlepším střelcem divize. Jsem rád, že přišel i Tomáš Kuchař, který díky svým zkušenostem a kopací technice zkvalitní zálohu a standardní situace," řekl na dnešní tiskové konferenci trenér Alois Grussmann. Kádr rozšířili i fotbalisté, kteří se zatím nedokázali prosadit na ligové soupisky v Brně či Zlíně. "Dva kvalitní hráče bych ale ještě klidně uvítal," podotkl kouč.

Atrakcí podzimu by se pro Vítkovice mohl stát pohárový zápas se Spartou, pokud oba celky zvládnou roli favoritů na hřišti papírově slabších soupeřů. "Tak daleko ještě nemyslíme, ale pochopitelně to je motivace. Teď se ovšem soustředíme na úspěšné vykročení do podzimní části soutěže," prohlásil Grussmann, který s týmem v poslední fázi přípravy hodně pracoval na finální části. "V Havířově jsme z toho už dokázali těžit. Věřím, že si to přeneseme i do ligy," dodal.

Reklama

Související témata: