Hlavní obsah

Na Julisce byli po zápase Dukly s béčkem Sparty všichni s bodem spokojeni

PRAHA

Fotbalisté pražské Dukly v pátek večer přivítali béčko Sparty. Oba celky se i přes několik příležitostí nedokázaly prosadit a rozdělily si po bodu za bezbrankovou remízu. „Byl to pro nás těžký vstup do sezóny, jsem rád, že jsme to ustáli,“ řekl na pozápasové tiskové konferenci kouč Dukly Günter Bittengel.

Foto: PRÁVO

Trenér Dukly Praha Günter Bittengel

Článek

„Byl to pro nás těžký vstup do sezóny. Sparta má velmi kvalitní kádr. Měli jsme těžký los. Jsem rád, že jsme to ustáli,“ řekl spokojeně Bittengel a pochválil své svěřence: „Musím před hráči smeknout, bylo to těžké utkání. Hodně náročné na pohyb.“ Spokojen byl i s hrou týmu, hlavně s defenzívou. „Obranná hra byla hodně kvalitní, bylo vidět úsilí. Sparta je pro každého soupeře nevyzpytatelný soupeř a toho bodu si vážím,“ doplnil trenér Dukly.

Bittengel nasadil pět nových posil

Bittengel nasadil do základní sestavy hned pětici hráčů, kteří tým před začátkem soutěže posílili. „Všichni ukázali svou kvalitu. Smekám před Luďkem Zelenkou, který se vydal a to samé platí i o Michalu Kolomazníkovi. U Jirky Novotného je to bez diskuzí. Organizace defenzívy byla výborná, navíc gólman Svoboda udržel čisté konto,“ zhodnotil nové hráče kouč.

Spokojený s bodem byl i jeho protějšek na trenérské lavičce Zdeněk Svoboda. „Vzhledem k tomu, že to bylo první utkání v druhé lize pro mé hráče, tak si myslím, že jsme odbránili co jsme měli,“ řekl Svoboda a pokračoval: „Dukla nás ze začátku dostala trochu pod tlak. Ke konci jsme na tom byli trochu lépe, ale soupeře jsme nepotrestali. Výsledek je spravedlivý.“

Svoboda měl k dispozici i několik hráčů z A-týmu letenského celku. „Všichni hráči z áčka do jednoho předvedli profesionální výkon, což se od nich samozřejmě očekává,“ doplnil Svoboda, který také připravoval mladé hráče na to, jaká soutěž je čeká. „Když přistoupí ke každému utkání tak jak dnes, tak si myslím, že nemusíme být na posledních příčkách,“ řekl po pátečním utkání kouč.

Vorel byl rád, že Dukla neprohrála

Jednou z nových tváří v dresu Dukly byl i obránce Jan Vorel, který s týmem posledních 14 dní trénoval. „Dukla mě oslovila, jinou nabídku jsem ani neměl, tak jsem tu zůstal,“ řekl Vorel a pochvaloval si, že od vedení klubu dostal dostatečný prostor. Ve hře Dukly ještě našel nedostatky, které byly podle Vorla způsobené začátkem sezóny. „Nasazení a přístup byl v pořádku. Chtěli jsme vyhrát, ale je dobré, že jsme neprohráli,“ poznamenal Vorel.

Dalším novicem na Julisce byl veterán Jiří Novotný, který nastupuje vedle hráčů, kteří jsou o dost mladší. „Vašek Kadlec je mladší než moje dcera,“ řekl s úsměvem Novotný a dodal, že dělba bodů byla zasloužená.

Reklama

Související témata: